Salut

Aquests són els aliments que contenen l’aminoàcid que dispara la depressió

  • Una dieta rica en prolina s’associa a més tendència a tenir depressió

Aquests són els aliments que contenen l’aminoàcid que dispara la depressió
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Carns com les de pollastre, gall dindi, porc i vedella; peixos del tipus de la sardina, mero, salmó, i tonyina; els lactis i els ous i certes hortalisses i vegetals com les mongetes, els pèsols, les pastanagues i el cogombre contenen prolina, un aminoàcidque influeix en l’estat depressiu dels éssers vius.

Investigadors de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (Idibgi) i de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) han identificat el paper d’un aminoàcid en l’estat depressiu d’humans, ratolins i mosques.

En un comunicat aquest dijous, la UPF ha explicat que es tracta de la prolina, present en una gran varietat d’aliments, i segons l’estudi publicat a ‘Cell Metabolism’ una dieta rica en l’esmentada substància s’associa a més tendència a la depressió.

Com que no tothom que tenia un alt consum de prolina afirmava tenirrun ànim més depressiu al qüestionari facilitat per l’estudi, es va observar també una relació entre la depressió i la composició de la macrobiota intestinal: els bacteris i els gens bacterians associats al metabolisme de la prolina.

Notícies relacionades

Es van analitzar els cervells dels ratolins, per trobar gens associats al transport de prolina, i es va fer un experiment per avaluar les ganes de superar dificultats de mosques de la fruita com a indicador de la depressió.

El treball obre la porta a plantejar nous estudis per trobar possibles tractaments de la depressió basats en la dieta, segons la UPF.

Temes:

Depressió