Brutal agressió

El detingut per la violació d’Igualada compareixerà demà davant del jutge

En la investigació han participat un centenar d’agents dels Mossos, dels quals uns 30 pertanyen a la Unitat Central d’Agressions Sexuals

El detingut per la violació d’Igualada compareixerà demà davant del jutge
2
Es llegeix en minuts
EFE

El jove d’uns 20 anys d’edat amb dos antecedents per delictes sexuals que ahir va ser detingut com a suposat autor de la brutal violació d’una menor de 16 anys a Igualada (Barcelona) l’1 de novembre passat compareixerà aquest dissabte davant el jutge que investiga el cas.

Segons han informat fonts pròximes al cas, el detingut, d’origen llatinoamericà i amb dos antecedents per delictes sexuals, un d’aquests contra una familiar menor d’edat, compareixerà aquest dissabte davant el jutjat d’Igualada.

El jove, que no tenia cap relació prèvia amb la víctima, vivia des de pocs mesos abans al centre d’Igualada, després que la seva mare el fes fora de casa després de denunciar-lo per abusar d’una familiar menor d’edat.

Segons les fonts consultades per Efe, la mare del detingut ha tingut una actitud de col·laboració amb la policia des del moment en què els agents el van situar fa setmanes com a principal sospitós de la violació, després d’una complexa investigació en la qual la víctima amb prou feines recordava res.

Anàlisi de les proves

Els Mossos d’Esquadra analitzen el material intervingut ahir en el registre del domicili del detingut, a la recerca de més proves incriminatòries, especialment per si a la seva roba hi ha restes de l’ADN de la víctima.

El comissari en cap dels Mossos, Josep Maria Estela, s’ha referit aquest divendres a la detenció ahir del sospitós, després de gairebé sis mesos de «feina intensa i silenciosa, de nits inacabables, de dies frenètics i de vigilàncies discretes, de feina en equip, constant, persistent i permanent».

«Els nostres fonaments en la lluita contra les violències sexuals es mantenen ferms, robustos i sòlids. La detenció d’ahir és una mostra més del nostre compromís per aturar aquesta xacra, una realitat que, desgraciadament, lluny de desaparèixer es continua estenent i que hem d’erradicar de soca-rel», ha apuntat.

Notícies relacionades

«Per a nosaltres, la víctima és el centre de la nostra feina. És igual d’important la detenció de l’autor del delicte, que reunir les proves necessàries per concloure l’autoria dels fets, que atendre la víctima, acompanyar-la i posar-nos a la seva disposició», ha explicat el comissari en cap.

En la investigació per la brutal violació de la menor a Igualada han participat un centenar d’agents dels Mossos, dels quals uns 30 pertanyen a la Unitat Central d’Agressions Sexuals (UCAS).

Temes:

Igualada