A una menor

Interior assegura que la investigació de la violació a Igualada «està avançant»

Interior assegura que la investigació de la violació a Igualada «està avançant»

MARC VILA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El conseller d’Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, ha assegurat aquest dimecres que la investigació sobre la violació a una menor a Igualada (Barcelona) l’1 de novembre «està avançant» tot i que encara no hi hagi detinguts, i ha recordat que les agressions sexuals se salden amb l’arrest dels culpables en un 83% dels casos.

«L’important no és quan durin les investigacions, sinó que es resolguin i que es tingui el conjunt de proves i elements probatoris per garantir que qui ha comès una barbaritat d’aquestes característiques ho pagui», ha afirmat aquest dimecres en una entrevista a Catalunya Ràdio recollida per Europa Press.

Millorar l’atenció a les víctimes

Notícies relacionades

A més, ha explicat que la Conselleria d’Interior posarà en marxa un procés per millorar l’atenció a víctimes de violència sexual, escoltant-les i prenent nota de quina va ser la seva experiència al denunciar: «Una segona victimització és dramàtica i no ens la podem permetre».

El conseller ha apostat per dedicar més mitjans i «sens dubte més acompanyament» a les víctimes, tant a través de la formació bàsica per a tots els agents del cos de Mossos d’Esquadra com mitjançant unitats especialitzades.