Polèmica

«A la Federació Catalana de Fútbol m’he trobat assetjada per ser dona»

  • Paquita Linares ha començat els tràmits per denunciar l’entitat esportiva, el seu president i dos alts càrrecs més

«A la Federació Catalana de Fútbol m’he trobat assetjada per ser dona»
2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«M’he trobat assetjada pel fet de ser dona». Paquita Linares, exdirectiva de la Federació Catalana de Futbol i exdelegada al Baix Llobregat, es va mostrar taxativa aquest dijous i va anunciar que ha iniciat els tràmits per denunciar per injúries i calúmnies i possiblement per assetjament laboral, l’encara president de l’entitat, Joan Soteras; el vicepresident, Josep Lladó, i el director general, José Miguel Calle. Aquest últim, segons la seva versió, li va arribar a dir: «Avui vens molt marcona. Quin vestit que portes», després de la qual cosa li va fer dos petons a l’aire.

L’advocada de Paquita Linares, Carla Martí, va explicar que abans d’interposar la denúncia per injúries i calúmnies contra els tres directius i la federació ha presentat el preceptiu acte de conciliació necessari per portar al jutjat aquesta mena de delictes. «Si la federació no ho reconeix, això es convertirà en un procés penal per assetjament», va remarcar. L’exdirectiva ha fet el pas després de dimitir del seu càrrec el maig del 2021 per aquesta situació i quan l’entitat esportiva li va començar a reclamar 60.000 euros d’uns viatges.

«Avui vens molt marcona. Quin vestit que portes»,

Directiu de la federació

Paquita Linares va estar a la federació des del 2011 fins al maig del 2021, quan va dimitir. Era l’única dona de la junta i «amb un càrrec significatiu», explica. La van nomenar delegada comarcal del Baix Llobregat. «Sempre he treballat pel futbol femení», assegura. Al cap d’uns anys, el 2019, hi va haver a la junta directiva. «A partir d’aquí se’m treuen poders de decisió i tramitació. Em trobo pressionada en tot», explica.

Maltractada psicològicament

Notícies relacionades

A poc a poc la van arraconar. «Has de fer això, votar això, allò altre. Si no ens votes seràs a la llista negra. Em vaig trobar anul·lada, acusada i maltractada psicològicament», recorda. «Encara estic en tractament psicològic. Va ser un malson», assenyala. Entre el 2012 i el 2015, reconeix, va tenir una relació sentimental amb el vicepresident de la federació, però va descartar que aquest fet estigui relacionat amb la seva denúncia pública. «Va ser víctima de notícies falses, no la deixaven parlar a l’assemblea i fins i tot li van arribar a controlar el mòbil, que era de la federació», va afirmar la seva advocada. «El vicepresident em va dir que anés amb compte amb qui parlava perquè m’estaven controlant el telèfon mòbil. La veritat és que no el vaig mirar», va especificar Linares.

Aquest cúmul de situacions va portar la que era directiva de la federació a dimitir i explicar els motius de la seva decisió en una carta. «La federació va intentar que el cas no sortís a la llum. Va ser llavors quan des de l’entitat van començar a reclamar a Linares una quantitat de diners. Primer un burofax i després una querella per presumpta estafa i falsedat per uns viatges suposadament no justificats, però que podrem demostrar que no és així», argumenta l’advocada. Fonts de la Federació Catalana han assegurat que «tot és mentida i s’emmarca en una campanya de descrèdit de cara a les pròximes eleccions» de l’entitat, que se celebren al maig.