El dimarts 19 d’abril

Els nens catalans tornaran a l’escola sense mascareta després de Setmana Santa

El conseller de Salut decideix avançar un dia la data proposada pel Govern central

Els nens catalans tornaran a l’escola sense mascareta després de Setmana Santa

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els nens de Catalunya tornaran a l’escola sense mascareta després de Setmana Santa. El dimarts 19 d’abril, quan tornin de les vacances, no l’hauran de portar. El Govern avançarà un dia la mesura presa pel Ministeri de Sanitat, que ha fixat el dimecres 20, perquè, segons el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, no té sentit que portin mascareta dimarts i dimecres ja no, una posició que ja havia fet pública fa dies.

Argimon plantejarà aquesta decisió a la Comissió Delegada del Govern per a la covid, tal com ha explicat en una entrevista a TV-3. Salut tenia preparada una resolució per prendre aquesta decisió si l’Estat no ho feia i ha afirmat que no té «cap problema» a firmar-la per a l’àmbit escolar. D’aquesta manera, els alumnes començarien el tercer trimestre sense mascareta.

Recomanació de prudència

Notícies relacionades

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, va informar dimecres en un Consell Interterritorial de Salut que el govern aprovarà el final de l’obligatorietat de la mascareta en interiors al Consell de Ministres del 19 d’abril. Darias va explicar després que el reial decret amb els canvis es publicarà en el BOE l’endemà i entrarà en vigor aquell mateix dia, és a dir, el 20 d’abril.

Malgrat això, la Ponència d’Alertes, que reuneix els experts del Govern i les comunitats, ha reclamat que el tapaboques continuï fent-se servir en determinats àmbits, com el transport públic, els hospitals, els centres de salut i les residències d’avis i l’Executiu seguirà les seves recomanacions a l’hora de modificar el decret que regula l’ús de la mesura de protecció contra la covid. Així mateix, els tècnics han recomanat «un ús responsable» quan hi hagi aglomeracions de persones i persones vulnerables. I de manera voluntària, evidentment, es podrà continuar utilitzant, sempre que es percebi que existeix un risc.