Dos ferits

Tiroteig a la Barceloneta: els Mossos investiguen una venjança

El carrer de Sevilla de la Barceloneta, on es van produir els trets

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

Una venjança entre grups d’ètnia gitana de Barcelona és la principal hipòtesi en la investigació del tiroteig que ha tingut lloc aquest divendres a la nit a la Barceloneta, segons fonts policials. El succés es va saldar amb un home adult i un nen ferits de bala.

Els Mossos d’Esquadra estan buscant dos homes joves que, a bord d’una moto, al passar pel costat de les víctimes, van disparar una quantitat encara no contrastada de trets en la confluència dels carrers Sevilla i Sant Carles, a prop del carrer Pepe Rubianes, entre les 20.30 i les 21 hores de divendres en aquest popular barri de Barcelona.

Durant nit, en l’operatiu de recerca dels Mossos que dirigeix la Divisió d’Investigació Criminal de la policia catalana, s’ha trobat una motocicleta Yamaha amb les mateixes característiques que, segons testimonis del succés, van utilitzar els agressors per perpetrar l’atac i fugir. Però finalment els investigadors l’han descartat com a prova perquè no es tracta de la moto que es busca, segons les mateixes fonts.

Les dues víctimes s’estan recuperant de les ferides a l’Hospital del Mar de Barcelona, al qual van ser traslladats després de ser atesos a la via pública per efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). L’home presenta impactes de munició en una cama i un gluti. El menor ha sigut atès per un impacte, pel que sembla de retruc, en un taló. Tots dos estan fora de perill.

Terrasses plenes

El tiroteig va tenir lloc en una zona molt a prop del freqüentat passeig de Joan de Borbó, una de les àrees de Barcelona preferides dels turistes. L’arma utilitzada en l’atac, que no ha aparegut encara, va ser disparada després d’una breu persecució de l’adult, que corria en el moment en què va rebre els trets, segons el relat de testimonis.

Notícies relacionades

A aquella hora s’estava celebrant al passeig una fira medieval en la qual estaven participant molts veïns. A més, les terrasses dels restaurants del barri eren plenes de turistes i des d’algunes es van poder sentir els trets.

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han reforçat la presència policial a la Barceloneta. L’operatiu de recerca està plenament actiu, ja que encara s’estan ordenant testimonis, i fonts policials no descarten alguna detenció aquest dissabte.