8 anys de retard

Interior reuneix la comissió que ha de valorar indemnitzacions a les víctimes per les actuacions dels Mossos

L’únic cas que s’estudiarà és el de la noia que va perdre un ull en una manifestació a Barcelona a favor de Pablo Hasél

Interior reuneix la comissió que ha de valorar indemnitzacions a les víctimes per les actuacions dels Mossos

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
ACN

El Departament d’Interior ha reunit per primera vegada la comissió que ha de valorar possibles indemnitzacions a víctimes d’actuacions dels Mossos d’Esquadra. El protocol de funcionament es va aprovar el 2014, però no va ser fins al mes de març que la comissió va fer la seva primera reunió.

L’únic cas que s’estudiarà és el de la noia que va perdre un ull per un impacte de projectil de foam en una manifestació a Barcelona a favor de Pablo Hasél el febrer de l’any passat, segons ha informat el diari ‘Ara’ i ha confirmat l’ACN.

Aquest òrgan es va crear arran de la comissió d’investigació sobre l’ordre públic de la policia catalana que es va portar a terme al Parlament el 2013, després de polèmiques actuacions dels antiavalots. Des d’aleshores hi ha hagut diversos ferits de consideració per part de la policia catalana, però no es revisaran retroactivament.

Indemnitzacions amb requisits

Notícies relacionades

La comissió només indemnitzarà les víctimes quan hagin acabat els possibles processos judicials penals. També es tindrà en compte que els damnificats no estiguessin cometent cap delicte i sempre que la justícia no hagi condemnat el departament a una indemnització.

L’organisme està format pels responsables dels serveis jurídics del departament i dels Mossos, el cap del gabinet tècnic d’Interior i un comissari de la Direcció dels Mossos.