Maria Teresa Vilà, 20 anys en el record

El tennis de Vic homenatja la figura d’aquesta mare d’esportistes amb un torneig destinat a ajudar l’Associació Osona Contra el Cáncer

Maria Teresa Vilà, 20 anys en el record
3
Es llegeix en minuts
Joan Vehils

Els germans Jordi, Maite i Ignasi Vila de Vic van perdre la seva mare massa aviat. A Maria Teresa Vilà li van diagnosticar un càncer de mama el 1979. Des d’aleshores va donar una lliçó de vida constant i no va deixar de lluitar ni un instant mostrant sempre les seves ganes de viure a les persones que més estimava. Desgraciadament, 14 anys després va morir. Un temps després, els seus tres fills, Jordi, Maite i Ignasi, van decidir retre-li un homenatge. Així que van decidir organitzar un torneig de tennis benèfic. Un memorial per recordar la figura de la seva mare a través de l’esport, una de les coses que més valorava la Maria Teresa.

El mateix Ignasi, que en aquell temps tenia uns 20 anys, m'explica que tots els germans han estat vinculats de manera professional amb el tennis. El Jordi va ser el que millor rànquing ATP va tenir, però tant la seva germana com ell també van tenir algun èxit. Així que van coincidir aviat a decidir que la millor manera de recordar la seva mare era organitzant un torneig de tennis infantil benèfic que, sense gairebé adonar-se’n, ja compleix 20 anys. Un torneig en què col·labora tota la família. Des dels tres germans, els seus fills i també compta amb el suport incondicional, això sí, des de la rereguarda, de Joan Vila, el pare i avi.

No li agrada aparèixer gaire però aquest mateix dimarts va estar en la presentació dels actes que començaran aquest dilluns. I el que es va iniciar en forma d’un sentit homenatge, però de manera molt amateur, ja ha arribat a la 20a edició i han recaptat més de 85.000 euros que destinen íntegrament a l’Associació Osona Contra el Càncer. La pandèmia va evitar que l’any passat es pogués celebrar, però aquest any promet ser un èxit notable. A més, amb motiu del 20è aniversari del torneig es prepara una celebració especial. La primera activitat de la commemoració del Memorial Maria Teresa Vilà serà la disputa del torneig infantil de tennis i de pàdel al Club Tennis Vic a partir d’aquest dilluns dia 11.

El segon esdeveniment consistirà en un acte popular gratuït de minitennis a la plaça Major de Vic que estarà dedicat als més joves i als nens. S’hi instal·laran diverses pistes de minitennis i allà mateix es distribuirà tot el material necessari per poder jugar a tennis.

Finalment, se celebrarà un sopar benèfic al Prat Verd de Malla destinat a les empreses, entitats col·laboradores, patrocinadors i a les persones més pròximes a la família. Els assistents podran disfrutar del concert del grup vocal In Crescendo. Després de l’actuació s’actualitzarà el marcador i es donarà a conèixer la recaptació total del Memorial Maria Teresa Vilà.

Comenten els germans Vila: «Quan vam iniciar el primer torneig no pensàvem que arribaríem a celebrar 20 edicions, i ara estem segurs que la nostra tasca comptarà amb el relleu dels nostres fills per continuar recordant la figura de la nostra mare i, alhora, fer més gran la recaptació i solidaritat amb Osona contra el càncer».

Notícies relacionades

Així doncs, des d’aquesta pàgina animem a col·laborar amb el memorial en record de Maria Teresa Vilà. Una bona iniciativa per rendir homenatge a una mare exemplar i una gran esportista i, alhora, recaptar diners per a totes aquelles famílies que tenen aquesta maleïda malaltia. Si volen col·laborar poden fer-ho a través de la pàgina web que recentment s’ha creat per a l’ocasió www. memorial.osonacontracancer.cat, on també podran seguir l’evolució dels actes. Hi ha també un compte d’Instagram @memorial_mteresavila_occ i es poden fer donacions directes a través del número de Bizum 02458.

 Com repeteixen any rere any els germans Jordi, Maite i Ignasi des de ja fa 20 anys: «Val la pena jugar aquest partit». Sens dubte, l’ocasió ho mereix. 

Temes:

Obituaris