Torna el sol a Barcelona després del març més gris en 54 anys

Torna el sol a Barcelona després del març més gris en 54 anys

FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts

Aquest primer d’abril per fi el sol domina el cel de Barcelona. Torna a ser blau, sense gairebé núvols a l’horitzó. L’abril, del qual el meteoròleg de torn anuncia que tindrà aspecte de novembre (molt fred, nevades abundants al Pirineu), deixa enrere el març més gris dels últims 54 anys. Asseguren que va ser el 1968 l’última vegada que Barcelona va tenir un aire ‘Mordor’ que ni el Londres de Harold Wilson.

Però no únicament ha sigut el març amb menys sol des d’aleshores, sinó que és el «de menor insolació» de tots els mesos de l’any. El campió supera els rècords de novembre, desembre i gener. «En 30 dies, 75,6 hores de sol», adverteix el meteoròleg de l’Observatori Fabra Alfons Puerta en aquest tuit

La primera mirada del dia contempla els carrers de la ciutat més nets després de la pluja intensa de dijous –cap a les set de la tarda, va pedregar en diverses localitats, incloent-hi la que gestiona Ada Colau–. Segur que hi va haver algun ciutadà sorprès per la calamarsada entre la plaça de Francesc Macià i la Via Augusta que va atribuir el fenomen a l’alcaldessa. El ‘Piove, porco governo’ tamisat per les ires que desferma Colau cada vegada que passa alguna cosa (dolenta) a Barcelona. El vídeo de Josep Garcia va deixar constància de la pedregada registrada a Canovelles:

Notícies relacionades

A Barcelona, els carrers ofereixen una imatge més neta i més verda. Almenys a l’Eixample. Els arbres que perfilen els carrers es veuen bonics, intensos. El vent agita les branques que fins fa dos dies competien en marrons amb el cel. L’aigua i el vent faciliten la tasca dels homes i dones vestits groc i verd, en la missió de fer més neta Barcelona, tot i que les papereres estaven desbordades a l’alba i les ratxes ventoses arrossegaven massa plàstics, restes de la batalla de les festes estudiantils i dels locals oberts fins a les sis. Si un ecologista militant no hi posa remei, tant de plàstic acabarà al mar. Aquest divendres els panots tan característics de les voreres i els escocells de l’arbratge requeriran una neteja minuciosa per evacuar aquesta espècie de pol·len ennegrit que ho enfanga tot. El març tenebrós ha deslliurat de les al·lèrgies les víctimes de la gramínies.

Brilla el sol a Barcelona. I també a l’Hospitalet. Com brillen els gratacels de la plaça Europa i els edificis de davant del Gornal.