Per la pandèmia

Polèmica pel cartell sobre la covid d’una farmàcia d’Alacant

  • L’establiment mostra a la porta un cartell d’advertència que recorda que la pandèmia continua sent-hi, i algunes persones els acusen d’infondre por

Polèmica pel cartell sobre la covid d’una farmàcia d’Alacant

E.P.

2
Es llegeix en minuts

Les farmàcies han sigut un dels llocs més rellevants en la lluita contra el coronavirus. El públic va acudir-hi a la recerca de les primeres mascaretes que es van vendre durant les setmanes del confinament. Gairebé dos anys després d’allò, fa tot just uns mesos, van distribuir milions de tests davant les elevadíssimes xifres de contagis que va deixar la sisena onada. Ara, amb el pitjor d’aquesta crisi sanitària sent ja (a priori) cosa del passat, una farmàcia d’Alacant es troba a l’ull de l’huracà.

El motiu és la pissarra que tenen col·locada a la porta, en què es pot llegir un missatge que recorda a la població que la pandèmia encara forma part de la nostra realitat. «115 morts per covid la setmana passada. No s’ha acabat (ja no surt als titulars)», és el que expressa aquesta advertència escrita a guix i de la qual s’ha fet ressò a Twitter Cristina Martín Jiménez, que es defineix en el seu perfil (@crismartinj) com a escriptora i Doctora en Periodisme.

Sense arribar a criticar directament el cartell, la dona (les publicacions de la qual mostren una clara ideologia en contra de les vacunes) ha posat a aquest establiment apotecari al centre de diverses mirades. La polèmica no ha tardat a aparèixer i algunes persones han comentat el seu tuit carregant contra la farmàcia i també contra el paper que aquests negocis han desenvolupat durant la pandèmia.

Però potser el que més crida l’atenció d’aquesta controvèrsia que s’ha generat sigui el vídeo que la mateixa autora del tuit original ha compartit tot seguit. La gravació pertany a una seguidora seva i mostra –suposadament– la conversa telefònica d’una dona amb un responsable de la farmàcia alacantina. La transcripció és la següent:

- ¿No creieu que la població ja ha passat prou por perquè tingueu aquest cartell a la porta?

- Ai sí, tens raó, ara el trec, ¿d’acord?

- És que és una miqueta vergonyós eh...

Notícies relacionades

- Sí, el trec, de veritat. Ho sento.

Resulta insòlita la facilitat amb què la dona convenç el presumpte treballador apotecari (algun comentari a la publicació acusa al vídeo de ser ‘fake’), o potser és només una manera amable de voler penjar una trucada que –amb gairebé tota probabilitat– no anava enlloc.