Als 75 anys

Mor Francesc Pardo, bisbe de Girona

El responsable de la diòcesi estava ingressat a l’uci des de fa un mes per una complicació d’una úlcera d’estómac

undefined50641283 pla mitj  del bisbe de girona  francesc pardo  durant la mis191029210403

undefined50641283 pla mitj del bisbe de girona francesc pardo durant la mis191029210403 / Lourdes Casademont

1
Es llegeix en minuts
ACN

El bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha mort després de mantenir-se un mes a la unitat de cures intensives (uci) de l’Hospital Josep Trueta de Girona. El vicari general del bisbat havia informat llavors que la seva situació era «greu» i va demanar als feligresos que «intensifiquin la pregària». Bru tenia 75 anys.

El bisbe estava ingressat en una clínica des del març arran d’una úlcera d’estómac que li havia produït una pèrdua de sang i l’obligava a guardar repòs. Llavors, en un comunicat, el bisbe va comunicar que també patia un pinçament a l’esquena, però que continuaria amb la seva tasca «de la millor manera possible». El juny del 2021 va presentar la seva renúncia per motius d'edat , tal com estipula el Codi de Dret Canònic, però encara no s’havia formalitzat el seu relleu.

13 anys al capdavant de la diòcesi

Notícies relacionades

Feia més de 13 anys que estava al capdavant de la diòcesi. Francesc Pardo va néixer a Torrelles de Foix (diòcesi de Sant Feliu de Llobregat / Alt Penedès) el 26 de juny de 1946. Va entrar al Seminari Menor de Barcelona i va cursar els estudis eclesiàstics al Seminari Major. Va obtenir la llicenciatura en Teologia a la Facultat de Teologia de Catalunya.

Va ser ordenat capellà a la basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès el dia 31 de maig de 1973. El 16 de juliol del 2008, el papa Benet XVI el va nomenar bisbe de Girona. Va rebre l’Ordenació Episcopal el 19 d’octubre del mateix any a la Catedral de Girona, prenent possessió de la diòcesi el mateix dia.

Temes:

Girona Hospitals