L’educació a Catalunya

Educació reestructura les àrees de currículum, llengües i escola inclusiva

  • El Govern aprova el decret de reestructuració del Departament de Cambray

Educació reestructura les àrees de currículum, llengües i escola inclusiva

EFE

2
Es llegeix en minuts
Montse Baraza
Montse Baraza

Periodista

ver +

El Govern ha aprovat aquest dimarts un decret de reestructuració del Departament d’Educació que, com a element més destacable, modifica les àrees de currículum, llengües i escola inclusiva, justament tres dels temes calents que té sobre la taula la conselleria de Josep Gonzàlez-Cambray. Els nous currículums són un dels factors de malestar entre els professors en vaga, mentre que famílies amb fills amb necessitats especials sortiran aquest dimecres al carrer per exigir a Educació el desplegament del decret d’escola inclusiva. Així mateix, la immersió lingüística és l’altre tema que ha posat Cambray en el focus, no només dels docents, sinó també de la CUP al Parlament, que n’ha exigit la dimissió.

El primer canvi afecta la Direcció General d’Innovació, Digitalització i Investigació Educativa, que està en mans de Joan Cuevas, qui, abans d’assumir el càrrec al Departament, era responsable de projectes de polítiques educatives de la Fundació Bofill. Aquesta direcció general passa a dir-se d’Innovació, Digitalització i Currículum. Així, els currículums passen a dependre d’aquesta direcció. Abans de l’aprovació del decret, Cuevas ja exercia oficiosament. Va ser ell qui, junt amb la secretària de Transformació Educativa, Núria Mora, va presentar a la premsa els nous currículums el 18 de març passat.

El segon canvi afecta la Direcció General de Currículum i Personalització, que passa a dir-se d’Educació Inclusiva i Llengües. Seguirà en mans de Susana Naranjo, que es queda, això sí, sense la carpeta dels currículums.

Segons el Govern, la modificació vol «garantir l’eficàcia de l’estructura administrativa del Departament, simplificar el marc normatiu i aconseguir els reptes educatius del Pla de Govern». Afegeix que aquesta reestructuració que afecta un segon nivell de la conselleria segueix la que es va realitzar a l’inici del mandat i que va afectar un primer nivell. Llavors es va crear la Direcció General de l’Alumnat.

Notícies relacionades

A més, es creen noves unitats com la Sotsdirecció General de Gestió d’Admissió d’Alumnat i Proves, el Servei de Gestió de Beques i Ajudes a l’Estudi i el Servei d’Admissió de l’Alumnat i Registre de Títols.

El decret també crea dos nous serveis territorials d’Educació: el de l’Alt Pirineu i Aran i el del Penedès. Aquestes zones depenien fins ara d’altres serveis territorials. Així, el Govern vol dotar de proximitat l’administració educativa d’aquestes comarques.