L’educació a Catalunya

Cambray i els sindicats de professors es reuneixen aquest dimarts

  • Els sindicats valoren el gest del conseller i esperen que hi acudeixi amb «propostes clares»

Cambray i els sindicats de professors es reuneixen aquest dimarts

Captura vídeo Ricard Cugat

1
Es llegeix en minuts
Montse Baraza
Montse Baraza

Periodista

ver +

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, es reunirà amb els sindicats de professors aquest dimarts a les 16.00 hores a la seu del Departament de Treball. Cambray concreta així la primera de les trobades amb el comitè de vaga que va anunciar divendres, després de tres jornades de mobilitzacions en el sector de l’educació i que van fer sortir al carrer milers de docents, molestos amb la manera com el Departament ha gestionat els últims canvis en educació, d’esquena, consideren, a la comunitat educativa.

La reunió tindrà lloc a la seu de Treball, conselleria a la qual Educació ha demanat mediació per iniciar aquest procés de diàleg i negociació.

En aquesta primera reunió hi assistiran set representants dels sindicats convocants de la vaga: Ustec, CCOO, Intersindical, Aspepc, UGT, CGT i USOC. Tots ells valoren positivament el gest del conseller i asseguren que hi aniran amb voluntat d’arribar a acords, però per ara mantenen les dues jornades de vaga convocades per al 29 i 30 de març. Segons el parer dels sindicats, la vaga ha servit perquè el Departament «s’adoni que l’única manera de recosir la ruptura actual és asseure’s a negociar».

De la trobada d’aquest dimarts, esperen que Educació hi acudeixi amb «propostes clares» per revertir les retallades i per introduir millores laborals en línia amb el que reclamen els docents (desaparició de la jornada d’un terç, estabilització de les plantilles, recuperació de la sisena hora), a més de diàleg per consensuar mesures com el nou calendari escolar i els currículums.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el Departament insisteix a posar en valor mesures preses per Cambray com la reducció de ràtios a P3, que entren en vigor el setembre, igual com la desaparició dels terços de jornada, que passaran a ser mitges jornades a partir del curs vinent. Quant als currículums, Educació ha fet èmfasi en el fet que la seva aplicació serà flexible aquest curs vinent. I assegura que ja hi ha un calendari per anar estabilitzant les plantilles.

L’objectiu és «continuar millorant els drets dels treballadors de manera gradual. Però totes les retallades no es poden revertir de cop i cal tenir en compte el sostre pressupostari», va advertir divendres Cambray.