Comunitat de Madrid

Ossorio posa en dubte l’informe de Càritas: «Diuen que hi ha tres milions de pobres, ¿on deuen ser?»

El portaveu de l’Executiu madrileny opina que les dades no són objectives

Ossorio posa en dubte l’informe de Càritas: «Diuen que hi ha tres milions de pobres, ¿on deuen ser?»

Comunidad de Madrid

2
Es llegeix en minuts
EFE

El portaveu de l’Executiu madrileny i conseller d’Educació de la Comunitat de Madrid, Enrique Ossorio, ha opinat que l’informe de Càritas sobre exclusió social no és objectiu, no creu que hi hagi «tres milions de pobres» a la Comunitat de Madrid i s’ha preguntat «on deuen ser».

Segons aquest informe de la Fundació Foessa, a la Comunitat de Madrid hi ha «un milió i mig de persones en risc d’exclusió social», cosa que suposa 370.000 persones més durant la pandèmia –cinc punts més que el 2018– i implica «un xoc sense precedents per a la cohesió social» a la regió, agreujat per les bretxes de gènere, el lloc d’origen i la presència de menors a la llar.

«Si la població surt al carrer i veu que la Comunitat de Madrid és una regió rica (...) i surt al carrer i veu que hi ha pobresa i cal lluitar en contra seu però li diuen que a Madrid hi ha tres milions de pobres, doncs diuen ‘¿on deuen ser?’», ha ironitzat en la roda de premsa després del Consell de Govern sobre l’informe de Càritas, que no obstant xifra en 1,5 milions les persones en risc d’exclusió.

‘Jo això no ho veig’

Ossorio ha dit que aquests informes s’han de llegir amb moltíssima atenció i que el Govern regional hi posa interès, el que passa és que «els llegeixes –ha afirmat– i després surts al carrer i això que diu l’informe doncs dius ‘jo això no ho veig’. Crec que aquest tipus d’informes és un error», ha indicat.

«M’encanta que existeixin per prendre nota i estar pendent de les persones desfavorides, que és el nostre primer objectiu», ha precisat el conseller, que en qualsevol cas ha indicat que no ha pogut veure en detall l’informe però ha insistit que, després de llegir aquests informes, el ciutadà quan surt al carrer es pregunta si s’està parlant de Madrid o d’un altre lloc.

Notícies relacionades

El conseller de Presidència, Justícia i Interior, Enrique López, ha dit que amb tot el seu «respecte» a l’informe, es remet a les dades oficials que publica l’INE cada any de risc de pobresa per comunitats autònomes, on Madrid se situa en el risc baix, en el 15%, quan hi ha comunitats que superen el 25%.

«Madrid és entre les comunitats d’Espanya amb l’índex de pobresa més baix», ha insistit.