Guerra a Ucraïna

El Comitè d’Emergència uneix les seves forces en l’ajuda humanitària per a Ucraïna

Les sis oenagés que el conformen ja estan posant en marxa els seus plans d’actuació, dirigits especialment a atendre les comunitats d’acollida que es preparen davant l’arribada de les persones refugiades

El Comitè d’Emergència uneix les seves forces en l’ajuda humanitària per a Ucraïna
1
Es llegeix en minuts

El Comitè d’Emergència ha posat en marxa els seus protocols de captació de fons per donar suport a les actuacions de les ONG integrants després dels fets esdevinguts a Ucraïna aquests últims dies. La situació en aquest país s’està deteriorant ràpidament i l’impacte sobre la població civil és devastador.

Segons l’ONU, 677.000 persones han sortit d’Ucraïna cap als països veïns des que va començar la invasió russa i es tem que aquesta xifra continuï incrementant-se dramàticament. Les famílies estan fugint de casa seva a la recerca de seguretat i refugis davant els creixents atacs, especialment les persones més vulnerables, com les dones i la infància.

Notícies relacionades

Davant el greu impacte sobre la població civil, les sis oenagés que formen part del Comitè d’Emergència, Aldees Infantils SOS, Educo, Metges del Món, Oxfam Intermón, Pla International i World Vision, han fet una crida a totes les parts implicades per promoure la pau i evitar més víctimes en el conflicte armat. En aquests moments, ja han començat a monitorar les conseqüències i han posat en marxa plans de treball per brindar suport i aconseguir salvar vides a mesura que es desenvolupa aquesta greu crisi humanitària.

A través del Comitè d’Emergència, les sis oenagés volen canalitzar conjuntament l’ajuda de totes aquelles persones disposades a contribuir per pal·liar la situació dels afectats per la violència a Ucraïna, així com les persones que s’han vist obligades a buscar refugi als països limítrofs com ara Polònia, Romania, Moldàvia i Geòrgia. Les primeres respostes d’emergència se centren a proveir refugis, ajuda humanitària de primera necessitat, com aliments i aigua, assistència sanitària, atenció psicològica i protecció infantil, entre altres línies d’actuació.