Dia de la Dona

Sense igualtat no hi ha futur: pancarta d’EL PERIÓDICO per al 8-M

  • El diari publicarà una falsa portada aquest dimarts que servirà com a lema per a la manifestació del 8-M.

  • També crearà cartells digitals personalitzables i col·laborarà amb la Fundació Surt.

  • Serà una aposta editorial que durarà fins al març de 2023, amb dotze grans continguts en favor de la igualtat (un per cada mes) i una ‘newsletter’.

Sense igualtat no hi ha futur: pancarta d’EL PERIÓDICO per al 8-M
2
Es llegeix en minuts
Gemma Martínez
Gemma Martínez

Directora adjunta d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

ver +

Sense igualtat no hi ha futur. Aquest és el missatge que ha triat EL PERIÓDICO per canalitzar l’aposta editorial que ja ha iniciat amb motiu de la celebració del Dia de la Dona, que en aquesta ocasió no es limitarà a un sol dia, el 8 de març, sinó que durarà dotze mesos, fins al març de 2023, i que vol comptar amb la participació de les lectores i subscriptores.

Aquest dimarts el diari publicarà una falsa portada de paper amb el missatge triat, que aspira a convertir-se en una pancarta per poder portar a la manifestació del 8-M. És la nostra crida a l’acció de les lectores en favor d’una igualtat que exigim aquí i ara perquè sense ella no hi ha futur.

Documento

Pancarta 8-M d'El Periódico

Pancarta 8-M d'El Periódico

A més, crearem cartells digitals personalitzables a través de filtres a Instagram que emularan la icònica imatge del We can do it i dos lemes mítics més, de manera que els usuaris podran posar la seva cara en aquests cartells.

Arrencarem així una aposta editorial que durarà tot un any, fins al 8 de març de 2023, i que inclourà dotze grans continguts informatius i de debat (un cada mes) i una newsletter. Serà una acció transversal en la qual participaran totes les àrees del diari.

Notícies relacionades

De cara al 8-M més immediat, el de 2022, EL PERIÓDICO elaborarà un retrat de la dona precaritzada, que podran llegir aquest cap de setmana, amb testimonis i en format multimèdia a Més Periódico. També prendrà el pols a la situació de la dona a Espanya des del punt de vista legislatiu i d’acció de Govern. A més, avaluarà la problemàtica de la dona en el dia a dia parlant amb lectores i subscriptores del diari i explicarà com el sistema educatiu intenta incorporar la perspectiva de gènere. El 8-M de 2022 també serà el 8-M de la càrrega mental i analitzarem per què la dona continua tenallada per la pressió de ser perfecta.

La reivindicació del 8-M també estarà present a través de sis treballadores d’EL PERIÓDICO que animaran a subscriure’s al diari digital en benefici de la Fundació Surt. L’import de les subscripcions mentre duri la campanya es donarà a la institució dedicada a empoderar la dona i combatre la desigualtat de gènere.