Alerta

Grip aviària: on estan apareixent focus

  • Ja en són prop de 670.000 el nombre d’aus sacrificades com a mesura sanitària preventiva

Grip aviària: on estan apareixent focus
1
Es llegeix en minuts
EFE

Espanya ha superat aquest dilluns la quinzena de focus de grip aviària en granges d’aus de corral després de declarar-se’n quatre de nous a Andalusia, amb la qual cosa ja en sumen 16 i són ja prop de 670.000 el nombre d’aus sacrificades com a mesura sanitària preventiva davant la pitjor onada de grip aviària en granges.

Els nous casos d’Andalusia s’han detectat a les zones de restricció marcades a Carmona (Sevilla) i Niebla (Huelva) pels focus de les setmanes prèvies, segons l’informe d’actualització del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA).

A Carmona hi ha afectada una nova granja de 195.800 gallines ponedores, la de més envergadura fins ara, i una altra de recria de 30.450 animals.

A Niebla, són dues explotacions de galls dindis d’engreixament, amb un cens aproximat de 21.000 i 16.950 animals.

Tots els casos són de la soca H5N1, poc transmissible d’animals a humans, però tot i així les autoritats recomanen minimitzar el contacte amb les aus que mostrin símptomes clínics o es trobin mortes al camp.

Notícies relacionades

En qualsevol cas, aquest virus no pot ser transmès a l’home a través de carn d’aviram cuinada, ous o productes processats derivats.

En relació amb la detecció en aus silvestres, fins ara s’han detectat un total de 17 casos a les províncies de Lleida, Girona, Àvila, Palència, Valladolid, Sevilla, Huelva, Cadis i Madrid.

Temes:

Grip aviària