Primer dia

Fluix seguiment de la vaga de maquinistes de Ferrocarrils a Barcelona

Hi ha hagut «normalitat absoluta» en les línies Barcelona-Vallès i el servei ha funcionat al 90% a Llobregat-Anoia, segons l’empresa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El primer matí de vaga convocat a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) pel sindicat de maquinistes SEMAF ha tingut un seguiment de poc més del 5%, amb la qual cosa hi ha hagut «normalitat absoluta» en les línies Barcelona-Vallès i el servei ha funcionat al 90% a Llobregat-Anoia.

Segons dades compartides per FGC, durant aquest matí només han secundat la vaga 7 dels 119 maquinistes que tenien la possibilitat de fer-ho.

El sindicat SEMAF, que compta amb 2 dels 23 representants del comitè d’empresa, reclama una millora de la seguretat a les línies davant situacions de risc com el vandalisme i les agressions que denuncien que estan patint tant empleats com viatgers, a més d’altres peticions.

Per a aquesta vaga, convocada per a nou dies, el Govern ha fixat uns serveis mínims que oscil·laran, en funció de les dates, entre el 50% i el 85%, màxim al qual s’arribarà durant els dies en què l’aturada coincideix amb el Mobile World Congress (MWC).

Notícies relacionades

De moment, la vaga ha tingut lloc entre les 05.00 hores i les 10.00 hores, amb uns serveis mínims del 66%.

Els següents trams de l’aturada seran de les 15.00 a les 20.00 hores, i de les 23.00 hores a l’acabament del servei, amb mínims d’un 33%.