A Austràlia

Policia recupera restes humanes en una platja de Sydney després d’un atac de tauró

1
Es llegeix en minuts

La policia australiana ha recuperat restes humanes al mar aquest dimecres després d’un sagnant atac d’un tauró a un banyista en una platja de Sydney.

Aquest ha sigut el primer atac fatal no provocat d’un tauró en aquesta ciutat des de 1963.

Les autoritats van clausurar les platges del perímetre durant 24 hores, mentre patrullaven a la recerca de possibles depredadors per la zona.

Un testimoni, que estava pescant en unes roques en les proximitats, va explicar a l’emissora nacional ABC haver vist com un home amb vestit de neoprè era arrossegat cap al fons del mar per un gran tauró a la platja de Little Bay (est de Sydney).

«Quan es va submergir es veien moltes taques», va afirmar el testimoni. «Va ser una cosa horrible. Encara continuo tremolant», va afegir al descriure l’atac, que va durar diversos segons. «Continuo vomitant. Va ser molt, molt desagradable», va explicar a ABC. «Ell només havia sortit a nedar i disfrutar del dia, i el tauró li va treure la vida», es va lamentar.

La policia de Nova Gal·les del Sud va indicar que els agents especialitzats que investiguen aquest atac van trobar restes humanes a les aigües.

«Es porta a terme una investigació sobre les circumstàncies de la mort de l’esmentat nedador, i Little Bay Beach va ser tancada mentre els efectius prossegueixen rastrejant l’àrea», va assenyalar en un comunicat.

Helicòpter de rescat

Els serveis d’urgència de Nova Gal·les del Sud van desplegar un helicòpter de rescat i quatre ambulàncies després d’haver sigut alertats de l’atac del tauró.

«Lamentablement, aquesta persona va patir ferides espantoses com a conseqüència de l’atac i no hi va haver res que els paramèdics poguessin fer a l’arribar al lloc de la tragèdia», va declarar Lucky Phrachanh, inspector d’ambulàncies de Nova Gal·les del Sud.

Procediments de rutina

El govern local del suburbi de Randwick va tancar les seves platges durant 24 hores, amb cartells d’advertència, que sol·licitaven al públic que s’allunyés d’allà mentre es realitzen els «procediments de rutina» després d’un atac mortal d’un tauró.

Notícies relacionades

Simultàniament, els salvavides patrullaven les platges a la recerca de més taurons, va afegir.

«Normalment, Little Bay és un lloc bonic i tranquil on disfruten les famílies», va asseverar Dylan Parker, alcalde de Randwick.

Temes:

Austràlia