Senyal avariat

El semàfor de vianants del pas zebra de Figueres on va morir atropellat un nen no funciona

Famílies d’escolars que transiten diàriament per aquest pas de vianants s’han queixat sovint de la falta de seguretat a l’hora de passar d’un costat a l’altre de l’avinguda Salvador Dalí

1
Es llegeix en minuts

El semàfor de vianants del pas zebra de Figueres (Alt Empordà, Girona), on dissabte 12 de febrer va morir atropellat un nen de 7 anys no funciona. El ninot vermell de «prohibit passar» no s’encén quan el semàfor dels vehicles està en verd, i aquesta avaria afecta en els dos sentits en el moment en què ha de creuar el vianant.

Famílies d’escolars que transiten diàriament per aquest pas de vianants s’han queixat sovint de la falta de seguretat a l’hora de passar d’un costat a l’altre de l’avinguda Salvador Dalí, a l’altura de la plaça Vila d’Ordis, malgrat l’existència d’un grup semafòric. La inseguretat creix si el semàfor està espatllat. Aquesta avinguda, que correspon a l’antic traçat de la N-IIa, és competència del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Investigació oberta

Notícies relacionades

Aquesta avaria reiterada l’ha constatat emporda.info aquest mateix dimarts, 15 de febrer, en horari d’entrada matinal en els centres educatius. Tot i així, no hem pogut constatar que aquesta circumstància es donés en l’atropellament de dissabte, malgrat que la investigació està oberta.

Fa només dues setmanes, en aquest mateix punt de l’avinguda Salvador Dalí es van registrar dos accidents consecutius. D’altra banda, l’octubre del 2020, l’Ajuntament de Figueres es va veure obligat a reclamar al Ministeri de Foment que reparés els mateixos semàfors del pas de vianants, perquè feia un mes que estaven bloquejats. El consistori ha mantingut diverses reunions, aquests últims mesos, per demanar una solució definitiva per al traçat urbà de l’antiga N-II que travessa la capital empordanesa.