16.000 metres quadrats

Marta Ortega compra el Pazo de Aián, a Cambre

  • El conjunt, del segle XVI, va ser durant anys la propietat més cara de l’àrea corunyesa i la segona de Galícia

Marta Ortega compra el Pazo de Aián, a Cambre

La Opinión

1
Es llegeix en minuts

L’hereva de l’imperi InditexMarta Ortega, ha comprat el Pazo de Aián, a la parròquia de Sigrás, al municipi de Cambre. La filla menor d’Amancio Ortega  adquireix així una finca que durant anys va ser la propietat en venda més cara de l’àrea corunyesa i la segona de Galícia, i que es troba a menys de deu minuts amb cotxe del Pazo de Anceis, que posseeix la seva família i en què es va celebrar el seu primer enllaç matrimonial.

El complex, del segle XVI, es va mantenir a la venda durant anys per cinc milions d’euros, des que es va posar a la venda, el 2014. L’any passat, no obstant, Ünique Singular Properties va rebaixar l’import en dos milions, de manera que va situar en tres milions el preu per a la seva compra. La propietat, que al seu dia va pertànyer al tinent general i ministre de l’Exèrcit amb Franco Juan Castañón de Mena, té una superfície de 16.000 metres quadrats.

Notícies relacionades

L’edifici principal, protegit de les mirades dels transeünts per un elevat mur de carreus i maçoneria, compta amb mil metres quadrats distribuïts en tres plantes i té deu dormitoris i banys. Té dos salons i un menjador i compta amb una llar de foc a la cuina. La finca compta a més amb capella, en què es va casar una filla del ministre franquista que va ser amo de la propietat.

Compta amb una segona casa al jardí, de 300 metres quadrats i dues plantes, i una tercera, la que va ser la vivenda dels propietaris. La finca compta, a més, amb un gran jardí.

Temes:

Galícia