Privacitat

«¿I què?», diu França davant l’amenaça de Meta de tancar Instagram i Facebook

  • El Govern francès respon així a l’avís de Mark Zuckerberg que tancarà els seus serveis als països de la UE després d’una sentència judicial que li impedeix transferir dades dels usuaris europeus a la seva seu als Estats Units

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Govern francès va respondre aquest dimarts amb un «¿i què?» a l’amenaça de Meta, l’empresa matriu de Facebook i Instagram, de tancar els seus serveis als països de la UE a causa d’una sentència judicial que li impedeix transferir dades dels usuaris europeus a la seva seu als Estats Units (EUA).

«¿I què? La nostra única brúixola, la que guia l’acció del Govern, l’acció de les instàncies europees, és fer respectar les decisions col·lectives democràtiques dels ciutadans europeus», va dir el secretari d’Estat de la Transició Digital i les Comunicacions Electròniques, Cédric O.

O es va pronunciar en la conferència «Construir la sobirania digital europea», organitzada a París en el marc de la presidència de torn francesa del Consell de la UE.

Entre les decisions col·lectives esmentades es troba «la protecció de dades i el reglament general de protecció de dades», va remarcar.

Al seu últim informe davant la Comissió de Borsa i Valors dels EUA (SEC, per les seves sigles en anglès), l’empresa nord-americana va explicar que la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) del 16 de juliol del 2020 podria tenir conseqüències per a la seva «capacitat de proveir serveis».

Notícies relacionades

«Si no ens permeten transferir dades entre països i regions en què operem, o si ens restringeixen la capacitat de compartir dades entre els nostres productes i serveis, la capacitat per proveir els nostres serveis podria veure’s afectada», va indicar la companyia que dirigeix Mark Zuckerberg.

La raó fonamental d’aquesta possible «afectació» als seus serveis és la dificultat que l’augment de les restriccions de privacitat suposa per poder personalitzar els anuncis ‘online’, que és la principal font d’ingressos de Meta.