Consell de Ministres

El Govern central aprova la fi de la mascaretes en exteriors, també a les escoles

  • El tapaboques deixarà de ser obligatori en espais oberts tret d’esdeveniments a l’aire lliure dempeus o on les persones assegudes no puguin guardar el metre i mig de seguretat

El Govern central aprova la fi de la mascaretes en exteriors, també a les escoles

David Castro

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

A partir de dijous, un dels símbols més icònics de la pandèmia, la mascareta, deixarà de ser obligatòria a l’exterior, tret d’esdeveniments a l’aire lliure dempeus o on les persones estiguin assegudes a menys de metre i mig. El Consell de Ministres ha modificat aquest dimarts el decret a través del qual, el 24 de desembre i en plena escalada de la sisena onada, es va obligar a utilitzar el tapaboques pel carrer i espais oberts en qualsevol circumstància, tret del cas de fer esport. El canvi legal es publicarà dimecres al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) i entrarà en vigor dijous.

Notícies relacionades

La ministra portaveu, Isabel Rodríguez, ha aclarit que el tapaboques tampoc serà obligatori als patis dels centres educatius. «Aquesta vegada sí [els nens] podran jugar sense les mascaretes. Han donat un gran exemple de responsabilitat i serà una gran notícia per a ells, els seus mestres i els seus pares i les seves mares», ha assenyalat després del Consell de Ministres. 

La flexibilització en l’ús de la mascareta arriba just una setmana després que el Congrés convalidés per la mínima el decret pel qual es va endurir el seu ús el desembre passat, gràcies a la inclusió de la revalorització de les pensions. L’oposició va criticar que l’Executiu forcés la convalidació quan ja hi havia senyals de la baixada de la incidència i després que diversos estudis hagin demostrat l’escassa utilitat de la mascareta en exteriors per frenar els contagis.