Mesures de control

¿Quins són els requisits covid per viatjar a França des d’Espanya?

¿Quins són els requisits covid per viatjar a França des d’Espanya?

REUTERS / VIOLETA SANTOS MOURA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Per fer front al virus i limitar la introducció de les seves variants, s’han implementat mesures de control a les fronteres que són per ara necessàries entre els territoris francès i espanyol. Aquests són els requisits:

Els viatgers de 12 anys o més, procedents d’Espanya o de qualsevol país de l’espai europeu, hauran o bé d’haver rebut totes les dosis prescrites d’una de les vacunes aprovades per l’Agència Europea de Medicaments (esquema de vacunació complet, de fa més de 7 dies per a AstraZeneca, Pfizer o Moderna, o de més de 28 dies per a Janssen, vacuna unidosis). Per a les persones no vacunades, el resultat negatiu d’una prova PCR o d’una prova d’antígens realitzada menys de 24 hores abans de la sortida d’Espanya cap a França. Una altra opció és un certificat de recuperació de la covid, vàlid fins a 180 dies després del primer test de diagnòstic positiu. Aquest document ha de fer menció explicita de la data del primer test positiu, del tipus de test realitzat i del país en què aquest certificat ha sigut expedit.

El passaport covid

El passaport covid és vàlid per als desplaçaments interns dins de l’Espai Europeu, en forma de certificat europeu. Es poden presentar els justificants en paper o en format digital. És obligatori en tots els departaments de França per poder accedir a certs llocs, instal·lacions o esdeveniments, ja sigui en interiors o en exteriors, sense establir aforament, com els cines, museus, bars, restaurants, hospitals, residències d’avis, centres mèdics i socials (excepte casos d’urgència).

Els desplaçaments de llarga distància en transport públic també es veuen afectats per aquesta mesura. El passi sanitari obligatori per als menors a partir dels 12 anys i dos mesos fins als 17 anys. Les proves d’autodiagnòstic realitzades sota la supervisió d’un professional sanitari no es reconeixen com a prova per al certificat covid. A partir del 15 de febrer els requisits s’endureixen, i el manteniment del passi de vacunació estarà condicionat, per als majors de 18 anys i 1 mes, a haver rebut la dosi de reforç 4 mesos després de la segona dosi.

Notícies relacionades

La mascareta és obligatòria en espais interiors a tots els establiments que reben públic.

Excepcions a les entrades per via terrestre

A les entrades per via terrestre, s’estableixen les següents excepcions als requisits assenyalats: desplaçaments per via terrestre de durada inferior a 24 hores i en un radi de 30 quilòmetres; desplaçaments per via terrestre per motius professionals la urgència o freqüència els quals impedeixi la realització del test: desplaçaments de professionals del transport per carretera en l’exercici de la seva activitat professional. En tots els casos el compliment d’aquestes condicions s’ha d’acreditar documentalment.