Investigació oberta

L’Ajuntament de Vilassar de Mar estudia acusar el propietari de la nau incendiada

L’alcalde desconeixia que visquessin persones a l’edifici fins aquest dilluns

L’Ajuntament de Vilassar de Mar estudia acusar el propietari de la nau incendiada

Bombers de la Generalitat

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’alcalde de Vilassar de Mar (Barcelona), Damià del Clot, ha assegurat aquest dimarts que desconeixia que visquessin persones a la nau industrial incendiada aquest dilluns, en què hi va haver dos d’intoxicats lleus, i que si es confirma que hi va haver una situació d’abús sobre persones vulnerables, el consistori es personarà com a acusació popular contra el propietari de la nau.

En un comunicat, l’alcalde ha confirmat avui que la nau que aquest dilluns es va incendiar tenia ús industrial i per tant no es podia utilitzar com a vivenda.

«L’Ajuntament no va tenir constància, fins al dia d’ahir, que a la nau vivien persones», ha assegurat Del Clot, que esperarà que Mossos i Bombers tanquin la investigació per tenir «la foto juridicoadministrativa» de la situació en la qual es trobaven la vintena de persones que residien en situació irregular.

Avaluació de l’estat de la nau

Durant aquest dimarts, Bombers, Mossos i Serveis Tècnics de l’Ajuntament han avaluat l’estat de l’edifici i els serveis socials de l’Ajuntament s’han posat en contacte amb les persones que vivien allà per mantenir-les al corrent de com està la situació i oferir-los una alternativa mentre no trobin cap altra vivenda.

Davant l’estat estructural de l’edifici, la previsió és que aquest dimarts no puguin entrar a recollir les seves pertinences.

Aquesta passada nit, vuit de les persones que hi residien han sigut reallotjades a dos pisos d’emergència social de l’ajuntament i en un hostal del municipi, i la resta, a casa d’amics o familiars.

Dues persones van resultar lleument intoxicades a l’incendiar-se aquest dilluns la nau industrial, situada a la Via Octàvia de Vilassar de Mar i que, pel que sembla, estava parcialment habilitada com a vivenda, segons van informar els Bombers de la Generalitat.

Notícies relacionades

El foc es va iniciar poc abans de les 13.00 hores, per causes que s’estan investigant, en un altell de la nau afectada, que estava dividida en tres zones, unes de les quals es va esfondrar totalment.

Una quinzena de dotacions dels Bombers de la Generalitat van intervenir en les tasques d’extinció del foc, que va quedar sufocat cap a les 17.30 hores d’aquest dilluns.