Crisi del coronavirus

La Fiscalia d’Alacant demana obrir diligències al policia local negacionista que va amenaçar Puig i els hotelers

Demanava saber el domicili del president del País Valencià per «anar-hi i donar-li dues hòsties»

L’acusat està suspès de sou i feina per un període d’un any, set mesos i 15 dies

La Fiscalia d’Alacant demana obrir diligències al policia local negacionista que va amenaçar Puig i els hotelers
2
Es llegeix en minuts

La Fiscalia Provincial d’Alacant sol·licita al jutjat que obri diligències a l’agent de la Policia Local negacionista que es negava a portar mascareta durant la jornada laboral i que està suspès de sou i feina per un període d’un any, set mesos i 15 dies, per amenaçar en un vídeo de clavar «dues hòsties» al president de la Generalitat, Ximo Puig, i per incitar la població a denunciar els locals que demanen el passaport covid.

D’aquesta forma, el ministeri públic ha traslladat l’escrit als jutjats de Benalúa i demana investigar l’agent per un presumpte delicte d’amenaces i delicte d’odi pels comentaris que va fer en el seu últim vídeo difós per les xarxes socials vers el cap del Consell i l’hostaleria per complir la norma de requerir el passaport covid a la clientela, segons han informat fonts jurídiques a Europa Press.

En concret, al vídeo demanava conèixer el domicili de Puig per «anar-hi i donar-li dues hòsties» i arremetia contra els hotelers per demanar el passaport covid: «El que heu de fer és denunciar, i quan els arribin tres o quatre denúncies, i no les puguin pagar, tindran l’opció de tancar o treure’l».

El mes d’abril passat l’Ajuntament d’Alacant va sancionar l’agent, d’una banda, amb una falta «molt greu» per «insubordinació» al negar-se a obeir les ordres dels superiors sobre l’ús de la protecció sanitària, i de l’altra, també amb una falta «greu» per no complir amb el protocol de prevenció de riscos laborals.

Notícies relacionades

Llavors, va justificar el seu comportament a causa que «no es posarà una cosa que atempti» contra la seva salut, sabent que no hi ha res» –amb referència a la covid-19–. «Potser soc un terrorista biològic, però segur que estic més sa que el 90% de la plantilla. La meva salut està per sobre i per davant de tot», va dir.

En la mateixa línia, va afegir que «el que pica és que m’hagi plantat i hagi dit que no em poso la mascareta perquè atempta contra la meva salut i m’acusin d’insubordinació». A més, sobre la resolució de l’Ajuntament d’Alacant va remarcar que «això és el que separa de ser un policia a continuar acatant ordres que són il·legals, i jo no compliré ordres il·legals».