Més fàcils de menjar

Científics xinesos crien peixos sense espines

Els investigadors van fer ús de la tècnica d’edició genètica per desenvolupar el seu projecte.

Científics xinesos crien peixos sense espines

Wikimedia

1
Es llegeix en minuts
EFE

Un equip de biòlegs xinesos ha aconseguit criar una nova varietat del peix carpí sense espines intramusculars, cosa que el fa més fàcil de menjar, segons recull avui l’agència oficial Xinhua.

Els científics, pertanyents a l’Acadèmia de Ciències de Pesca, van fer ús de la tècnica d’edició genètica per desenvolupar el seu projecte.

El carpí –carassius carassius– és popular a la Xina per la seva carn tendra, però les seves petites espines intramusculars poden quedar encallades al coll fàcilment i dificulten el seu processament industrial, assegura al seu despatx Xinhua.

Avenç en la família de les carpes

El grup d’experts va trobar el gen principal que controla el desenvolupament dels esmentats ossos entre 1.600 candidats.

Notícies relacionades

Ja el 2021, els científics van criar un grup de carpins que van aconseguir passar aquestes característiques genètiques a la següent generació.

Aquest projecte és un «gran avenç en l’augment de la qualitat de la família de les carpes», segons l’Acadèmia Xinesa de Ciències, i podria «tenir un gran impacte en el consum futur de criatures aquàtiques».