Dels Països Baixos

Investiguen a Hong Kong el contagi de covid per hàmsters importats d’Europa

  • Seria el primer cas de transmissió d’animal a humà (zoonosi) que es registra a l’excolònia britànica

Investiguen a Hong Kong el contagi de covid per hàmsters importats d’Europa
1
Es llegeix en minuts
EFE

Les autoritats sanitàries de Hong Kong han trobat indicis que apunten a un contagi de covid-19 a partir d’hàmsters importats dels Països Baixos, ha informat avui el diari ‘South China Morning Post’.

El contagi, que correspon a la variant delta del SARS-CoV-2, es va detectar diumenge en una empleada d’una botiga de mascotes de Causeway Bay i seria el primer cas de transmissió d’animal a humà (zoonosi) que es registra a l’excolònia britànica.

Es tracta de la primera vegada en tres mesos en què els investigadors no aconsegueixen rastrejar l’origen de la infecció i tot i que encara s’està estudiant la ruta de transmissió, nombrosos dels rosegadors que es venien a la botiga de mascotes han resultat positius a la covid-19.

Una font citada per l’SCMP va dir que les proves obtingudes fins ara, en especial mitjançant seqüenciació genòmica, «suggereixen» que els hàmsters van ser el vector de transmissió.

Tant en el cas de la pacient com dels rosegadors s’ha trobat el mateix genoma del virus, que és al seu torn del mateix tipus que el que circula a Europa i el Pakistan.

«Hi ha possibilitat que el contagi s’hagi produït a partir d’hàmsters importats des dels Països Baixos, que també tenen aquest genoma», va dir la font.

El cas ha provocat preocupació fins i tot en les altes instàncies de Hong Kong, segons ha reconegut avui la cap del Govern local, Carrie Lam.

«El risc en el cas d’aquesta botiga de mascotes és que implica animals i que té més de deu establiments per tot Hong Kong», va afirmar Lam, que va afegir que des de dilluns es treballa intensament en aquest assumpte «i sembla preocupant».

El territori semiautònom manté una estratègia de tolerància zero contra el coronavirus, en línia amb la tàctica utilitzada per Pequín, i exigeix 21 dies d’estricta quarantena en un hotel als passatgers procedents de l’estranger.

Notícies relacionades

També va ser, a finals de novembre, un dels primers territoris fora de l’Àfrica del sud en informar de la troballa de contagiats per la variant òmicron.

En aquest moment Hong Kong té 238 casos actius i des de l’inici de la pandèmia acumula 13.048 contagis i 213 morts, segons dades oficials.