Espai

Un asteroide gegant passarà molt a prop de la Terra aquest dimarts

  • Aquest asteroide gegant anomenat (7482) 1994 PC1 no representa una amenaça per a la seguretat del planeta, segons científics de la NASA

Un asteroide gegant passarà molt a prop de la Terra aquest dimarts
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’asteroide (7482) 1994 PC1, amb un diàmetre d’un quilòmetre, s’aproximarà al nostre planeta aquest dimarts, però ho farà a gairebé 2 milions de quilòmetres de distància. Tot i que està catalogat com a potencialment perillós, en aquesta ocasió no suposa cap risc, segons els experts de la NASA i l’Agència Espacial Europea (ESA).

Aquest cos rocós mesura 1.100 metres de llarg. Malgrat que no col·lidirà amb la Terra, la NASA el classifica com a objecte potencialment perillós. Segons l’Asteroid Watch de la NASA, aquesta classificació la reben tots els asteroides que mesuren més de 460 peus (140 metres) de llarg amb òrbites que els porten a menys de 4,6 milions de milles (7,5 milions de km) de l’òrbita de la Terra al voltant del Sol.

No serà la primera vegada que aquest asteroide s’acosti a la Terra: ja ho va fer el 17 de gener del 1933 quan va passar a una distància d’unes 699.000 milles (1,1 milions de km).

L’asteroide (7482) 1994 PC1 va ser descobert el 9 d’agost del 1994 per l’astrònom Robert H. McNaught des de l’Observatori de Siding Spring, a Austràlia. Des d’aleshores, i molt especialment durant els últims mesos, els experts l’han seguit de prop per confirmar que l’aproximació d’aquest dimarts no suposa cap perill.

No és l’únic cos rocós provinent de l’espai que té una trajectòria cap al nostre planeta. Els científics tenen la mira posada en un altre: l’asteroide 2009 FJ1.

Notícies relacionades

Els experts creuen que aquest asteroide podria impactar el 6 de maig dle 2022 a la Terra, però sense causar efectes negatius. És més, com passa en moltes ocasions, podria desintegrar-se a l’entrar en contacte amb l’atmosfera del nostre planeta.

La seva mida és similar a l’asteroide que va caure a Chelyabinsk, Rússia, el 2013. Les roques d’asteroides de mides similars solen desintegrar-se a l’entrar a l’atmosfera, i deixen com a resultat que hi hagi impacte zero, a causa que es converteix en pols o una petita roca que, en cas de caure en una ciutat, podria causar alguns lleus danys materials.