Acord de matinada

Desconvocada la vaga d’escombraries de Salt 21 dies després

Desconvocada la vaga d’escombraries de Salt 21 dies després

ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN

Els escombriaires de Salt (Girona) han posat fi a tres setmanes de vaga. Ho han fet després d’una reunió maratoniana amb l’empresa FCC Medi Ambient, que ha acabat a dos quarts de cinc de la matinada d’aquest dissabte, i de la ratificació posterior dels treballadors en assemblea. D’aquesta manera s’acaba amb 21 dies d’aturada i els escombriaires de Salt tornaran a recollir les escombraries de la ciutat.

Han fet falta quatre reunions de mediació entre les dues parts per arribar a un acord que, finalment, ha sigut satisfactori per a treballadors i empresa. Tot això, després que aquest divendres l’ajuntament donés 24 hores a les parts perquè es posessin d’acord, o altrament, hauria fet actuar l’empresa que tenia contractada per netejar els contenidors.

Notícies relacionades

La vaga de recollida d’escombraries de Salt va començar la nit del 25 de desembre. Els sindicats la van convocar al·legant dos motius: d’una banda, la falta d’un conveni laboral i la contractació del personal eventual. De l’altra, consideraven que hi havia pocs camions i molt vells i una plaga de rates.

Des del primer dia, la quarantena de treballadors en vaga va instal·lar un campament davant l’empresa i va passar a fer només els serveis mínims.