21 dies de protesta

Salt dona un ultimàtum de 24 hores a l’empresa de recollida d’escombraries en vaga

L’alcalde anuncia que si no neteja els contenidors portarà treballadors externs

Salt dona un ultimàtum de 24 hores a l’empresa de recollida d’escombraries en vaga

ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Ajuntament de Salt (Gironès) ha donat 24 hores de marge a l’empresa de recollida d’escombraries perquè comenci a netejar tots els contenidors i els carrers o activarà el dispositiu de treballadors externs.

L’alcalde del municipi, Jordi Viñas, ha assegurat que tenen un segon informe de Salut Pública que els avala per contractar una empresa externa. Viñas ha remarcat que en cap cas es vulnera el dret de vaga dels treballadors, sinó que es vol garantir la salubritat dels ciutadans.

L’alcalde també ha anunciat que aquest migdia hi havia una nova taula de mediació i ha demanat als treballadors i l’empresa que no se n’aixequin fins que es resolgui el conflicte.

La vaga de recollida d’escombraries al municipi de Salt encara continua vigent i aquest divendres es compleixen 21 dies des de l’inici de la protesta.

De moment, el conflicte encara s’ha de resoldre, però l’Ajuntament de Salt manté el pols amb la concessionària per complir amb els serveis mínims.

Problema de salut pública

Aquest divendres al migdia ha anunciat que dona 24 hores a FCC perquè engegui un dispositiu extraordinari de neteja per garantir la salubritat dels carrers del municipi. L’empresa fa uns dies ja va activar treballadors d’altres municipis perquè anessin a Salt a recollir les escombraries en compliment d’un informe de Salut Pública.

L’alcalde, no obstant, ha assegurat que aquest reforç en el servei «no era suficient» i la situació no ha millorat. Ara, el consistori ha rebut els resultats d’un segon informe on es constata que els carrers s’estan convertint en un risc i és necessari garantir la higiene a la zona on s’acumulen les escombraries.

Notícies relacionades

Per aquesta raó, l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, ha donat aquest ultimàtum a la concessionària per garantir la salubritat dels contenidors. Si abans d’aquest dissabte al migdia l’empresa no ha activat més dispositius, es contractarà una empresa externa per començar a netejar els carrers i recollir les escombraries acumulades.

Aquest dispositiu extern va en paral·lel a l’expedient sancionador que té obert el consistori per incompliment dels serveis mínims. L’alcalde ha apuntat que a hores d’ara podria superar els 200.000 euros de multa, que hauran de pagar-se tot i que l’empresa activi més treballadors abans de dissabte.