Benestar animal

Tancada una empresa de Mataró per venda il·lícita de gossos

  • La Guàrdia Civil investiga una trama de comercialització d’animals domèstics importats d’Europa de l’Est

  • Els agents han trobat nombrosos cadells amuntegats en instal·lacions insalubres

1
Es llegeix en minuts
EFE

La Guàrdia Civil ha precintat una empresa de Mataró (Barcelona) que importava gossos de vivers d’Europa de l’Est i els mantenia amuntegats a les seves instal·lacions, a l’espera de distribuir-los de manera il·lícita per les Balears i les Canàries. Aquesta empresa de Mataró mantenia els cadells en unes instal·lacions que no complien els requisits sanitaris i els animals s’amuntegaven en molt poc espai, cosa que havia provocat que alguns d’ells morissin aixafats. Després de la troballa, els agents van tancar l’establiment i van interposar als seus responsables nombroses denúncies per incompliment de la normativa respecte al benestar animal.

Notícies relacionades

Segons ha informat aquest dissabte els agents, l’operació policial, batejada com a ‘Canicat’, l’han portat a terme agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil, amb la col·laboració d’Inspecció de Treball, del Servei de Ramaderia de les Balears i dels serveis veterinaris i de benestar animal de Mataró. Els agents han fet tres registres simultanis a Mataró, Palma de Mallorca (Illes Balears) i Telde (Gran Canària), tot i que han centrat les seves indagacions a l’empresa establerta a Catalunya, que es dedicava a la importació d’animals de companyia des de països de l’est d’Europa.

La investigació ha revelat que, des de Mataró, els gossos es traslladaven a les illes per a la seva venda posterior. Al local de Palma de Mallorca on es comercialitzaven aquests animals els agents van intervenir 25 animals més, que finalment van ser traslladats al Centre Sanitari Municipal de Protecció Animal de Son Reus. En el cas de l’establiment de Mataró, els agents de la Guàrdia Civil han procedit al seu tancament i precinte mentre prossegueix la investigació per comercialització il·lícita.