Caça il·legal

La Guàrdia Civil confisca més de 1.100 perdius destinades a la caça il·legal

Estaven sent transportades en un camió procedent de Lleida

La Guàrdia Civil confisca més de 1.100 perdius destinades a la caça il·legal
1
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil ha formulat diverses denúncies administratives per transport il·legal i alliberament no autoritzat de centenars de perdius per realitzar una cacera en un terreny cinegètic del terme municipal de Chiva (València). L’actuació s’ha portat a terme després d’interceptar un transport amb més de 1.100 perdius destinades a ser caçades de forma il·legal.

Segons ha informat l’institut armat en un comunicat, després d’una investigació per part de la Patrulla de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil de la Comandància València, la tarda del 14 de novembre passat, en col·laboració amb la Patrulla de Protecció de la Natura la Guàrdia Civil de Benaguasil, es va donar l’alto reglamentari a un camió procedent de la província de Lleida.

Els agents van procedir a identificar els ocupants del vehicle, a la part posterior del qual van trobar 92 capses de cartró que acollien 12 aus cada una, fins a sumar un total de 1.104 perdius. Les caixes no portaven aigua ni menjar per a les aus, que podrien haver mort.

Durant la investigació, els agents van esbrinar que la intenció dels ocupants del camió era deixar anar les perdius en un vedat del terme municipal de Chiva, el president del qual de forma prèvia suposadament havia permès aquesta acció sense els permisos reglamentaris.

Els autors han sigut denunciats per la manca de la guia d’origen i sanitat pecuària, de l’autorització per transportar animals vius i del certificat de desinfecció del vehicle, així com també per no portar aigua ni menjar per a les aus.

Notícies relacionades

Igualment, el president del vedat no va mostrar als agents la preceptiva resolució de la Conselleria competent en matèria cinegètica que autoritzés l’adquisició i alliberament de les aus. Gràcies a aquesta intervenció s’han pogut evitar les possibles conseqüències perjudicials per a la fauna autòctona de la zona.

Els fets han sigut posats en coneixement de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana (Seccions de Ramaderia i de Caça i Pesca).

Temes:

Lleida Caça