Odi a internet

Els Mossos denuncien un advocat per missatges xenòfobs i misògins a les xarxes socials

El lletrat, resident a Bilbao, ja havia sigut expulsat de diversos col·legis professionals per les seves accions

Els Mossos denuncien un advocat per missatges xenòfobs i misògins a les xarxes socials
1
Es llegeix en minuts
EFE

Els Mossos han denunciat penalment un advocat veí de Bilbao per la difusió a les xarxes socials de missatges amb contingut xenòfob, discriminatori i misogin en els quals fins i tot afirmava que les persones d’una determinada nacionalitat tenien problemes mentals perquè era la seva naturalesa.

La policia catalana informa aquest diumenge en un comunicat que dilluns passat van tramitar aquesta denúncia des de la Comissaria General d’Informació del cos contra un home de 45 anys, veí de Bilbao, com a presumpte autor d’un delicte contra els drets fonamentals i les llibertats públiques.

Fonts pròximes al cas han precisat a Efe que el denunciat és un advocat que viu a Bilbao però que actualment no pot exercir l’advocacia perquè ha sigut expulsat de diversos col·legis professionals per les seves accions xenòfobes i contra les dones.

Contra els més vulnerables

Expliquen els Mossos en el seu comunicat que a principis de novembre van detectar una publicació a Twitter en la qual s’afirmava que totes les persones d’una determinada nacionalitat tenien problemes mentals perquè era la seva naturalesa. Arran d’aquesta publicació es va obrir una investigació per analitzar tot el contingut que havia penjat a les xarxes l’administrador d’aquest perfil durant el 2021 i es va constatar que difonia reiteradament missatges xenòfobs, discriminatoris i misògins.

«Els missatges –afirmen els Mossos en un comunicat– contenien un alt grau discriminatori i fins i tot defensaven negar el dret de les persones discapacitades a rebre assistència lletrada i que, entre els criteris per exercir d’advocats, s’havia de passar un filtre ètnic.»

Notícies relacionades

També van trobar missatges misògins en els quals es vexava les dones i textos d’odi contra col·lectius o persones vulnerables.

A principis de la setmana passada, els agents van localitzar l’administrador del perfil, que actualment viu a Bilbao. El denunciat haurà de comparèixer davant del jutjat que instrueix el cas quan sigui requerit, així com informar la fiscalia especialitzada en delictes d’odi i discriminació.