Restriccions per la covid

Els Mossos perseguiran les festes il·legals i els ‘botellons’ de la nit de Cap d’Any

  • La policia de la Generalitat i la Guàrdia Urbana reforçaran també els controls d’alcohol i drogues a la via pública

Els Mossos perseguiran les festes il·legals i els ‘botellons’ de la nit de Cap d’Any

EPC

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra desplegaran 200 efectius en 52 controls d’alcohol i droga a les carreteres catalanes en el seu dispositiu especial de Cap d’Any, tot i que centraran els seus esforços més grans a prevenir festes il·legals amb aglomeracions, com els ‘botellons’, un cop la justícia ha acordat mantenir el toc de queda i el tancament de les discoteques i bars.

Pocs minuts després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) avalés la clausura de l’oci nocturn, la Consellería d’Interior va concretar el dispositiu de seguretat especial que desplegarà durant la nit de Cap d’Any. Els Mossos es coordinaran amb les policies locals per vetllar pel compliment del toc de queda nocturn entre la una de la matinada i les sis del matí i garantir un ús «adequat» dels espais públics, evitant l’«ocupació massiva» a causa de les restriccions per la covid per garantir el distanciament social. La patronal de les discoteques ha advertit del temor que el seu tancament comporti desenes de ‘botellons’ al carrer.

Més presència policial

Notícies relacionades

Per garantir aquest servei i la presència policial, Interior ha incrementat les patrulles de seguretat ciutadana i ha reforçat els equips d’ordre públic en el conjunt de Catalunya i cadascun dels torns de nit. La Generalitat recorda que les mesures de contenció de la pandèmia limiten les trobades familiars i amb amics a un màxim de 10 persones, tant a l’aire lliure com a l’interior. Els controls d’alcoholèmia a la carretera s’emmarquen a la campanya preventiva per evitar la conducció sota els efectes de la beguda. Del 16 al 23 de desembre, 204 conductors van donar positiu d’alcohol i 107 de droga.

La Guàrdia Urbana de Barcelona, per la seva banda, mantindrà el dispositiu que va posar en marxa marxa abans de Nadal. En el marc d’aquesta operació, la policia local augmentarà el nombre d’agents en un 15% i reforçarà la presència a l’espai públic, portant a terme «funcions de proximitat i prevenció». L’objectiu és garantir el compliment de les restriccions dictades per la Generalitat per la covid, en especial evitar els ‘botellons’. Per això, es farà també un «exhaustiu» seguiment de les xarxes socials, segons fonts municipals.