En els Pressupostos

Les famílies amb fills i ingressos fins a 32.100 euros rebran fins a 100 al mes a partir del gener

  • La quantia serà més gran en funció del nombre de menors i de la seva edat

  • Belarra ho considera «un primer pas» per a una prestació universal per criança

ingreso-minimo

ingreso-minimo

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per al 2022, aprovats definitivament pel Congrés aquest dimarts, contemplen una ajuda de fins a 100 euros al mes per a famílies amb fills que perceben l’ingrés mínim vital (IMV) o que tinguin ingressos econòmics baixos. La mesura, per tant, serà d’aplicació a partir del pròxim 1 de gener.

Unides Podem i el PSOE van arribar a un acord per incloure aquesta mesura mitjançant una esmena transaccional als nous comptes públics. Aquest complement tindrà com a finalitat avançar en el recolzament a les famílies en situació de vulnerabilitat i reduir la pobresa infantil a Espanya.

D’aquesta manera i a més dels perceptors de l’IMV, podran rebre aquesta ajuda famílies formades per dos adults i un nen amb ingressos de fins a 27.000 euros, així com famílies amb dos nens i dos adults amb ingressos totals de fins a 32.100 euros.

També disfrutaran d’aquest complement famílies monoparentals amb un fill a càrrec i fins a 25.700 euros d’ingressos i aquelles també monoparentals amb dos nens a càrrec i que ingressin fins a 30.800 euros anuals.

Complement major

Notícies relacionades

A més, el complement serà més gran com menor sigui l’edat dels fills. D’aquesta manera, les famílies amb nens de 0 a 3 anys rebran 100 euros al mes, les que tenen fills d’entre 3 i 6 anys, 70 euros, i en el cas de 6 a 18 anys, 40 euros.

La ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha manifestat en diverses ocasions que considera aquest complement com «un primer pas» cap a la meta d’aconseguir una prestació universal per criança, una cosa que vol incloure en la llei de diversitat familiar que preveu aprovar en Consell de Ministres a principis del 2022