discriminació

Un home denuncia una agressió homòfoba a Calafell

  • Els agressors li van donar un cop de puny a la cara a crits de «‘bujarrón’ de merda»

  • Des de principi d’any l’Observatori contra l’Homofòbia ha detectat 280 actes discriminatoris contra el col·lectiu LGTBI, un 55% més que el 2020

Un home denuncia una agressió homòfoba a Calafell
1
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell
Elisenda Colell

Redactora

Especialista en pobresa, migracions, dependència, infància vulnerable, feminismes i LGTBI

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Una més. Un home gai és assaltat de nit per un grup de joves que l’insulten, li recriminen la seva orientació sexual i li acaben propiciant un cop de puny que ha requerit atenció mèdica. Aquesta vegada va passar al municipi de Calafell (Baix Penedès) aquest dijous a les tres de la matinada.

Notícies relacionades

Segons explica Eugeni Rodríguez, president de l’Observatori contra l’Homofòbia, l’agressió va passar a un carrer d’aquesta localitat. «A les tres de la matinada la víctima es va trobar amb uns nois que li van demanar un cigarro i ell els hi va donar. Després li van demanar el paquet sencer, va dir que no, i llavors li van dir «‘bujarrón’ de merda» i li van trencar la cara», relata Rodríguez. Després de l’agressió, la víctima va pujar una foto a les xarxes socials, i la CUP de Calafell també va denunciar el cas.

L’OCH ha posat en alerta els Mossos i està previst que la víctima presenti la seva denúncia durant el dia d’avui. L’Observatori contra l’Homofòbia està oferint recolzament psicològic i jurídic a la víctima, com fa en tots els casos similars. Des de principi d’any aquesta entitat ha detectat 280 incidències relacionades amb la discriminació al col·lectiu LGTBI, l’11% equival a la província de Tarragona. Són 100 casos més que el 2020, un creixement del 55%.