Augment de contagis

La USTEC demana el tancament immediat de les escoles amb covid

  • El sindicat majoritari de l’educació pública a Catalunya demana el tancament «immediat» dels centres amb alta incidència de casos de coronavirus

La USTEC demana el tancament immediat de les escoles amb covid

EPC

1
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell
Elisenda Colell

Redactora

Especialista en pobresa, migracions, dependència, infància vulnerable, feminismes i LGTBI

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El sindicat USTEC, majoritari entre els mestres i docents de l’educació pública a Catalunya, demana el tancament «immediat» dels centres educatius on la incidència de la pandèmia és greu. Parlen d’un augment «exagerat» i «alarmant» de casos positius entre alumnes i treballadors, i demanen actuacions dels responsables de la conselleria d’Educació. Segons la Generalitat, divendres passat hi havia 52.843 persones confinades de l’àmbit educatiu, la majoria estudiants.

Notícies relacionades

Segons les dades de la conselleria de Salut i Educació que s’han fet públics aquest dilluns, a Catalunya hi ha 50.632 estudiants confinats i 2.176 treballadors en aquesta mateixa situació. De fet, hi ha dues escoles completament tancades per la incidència del virus. En aquest context, els mestres demanen «responsabilitat i coherència» al Govern, i insisteixen que els centres amb més incidència haurien de tancar abans de l’inici de les vacances de Nadal.

«No podem entendre com no s’ha actuat sobre això», afegeixen en el comunicat, en què qualifiquen d’inadequades i insuficients les mesures als centres per evitar l’augment de contagis. «És necessària la revisió dels plans», insisteixen.