Activitats

Conèixer la granja com a element integrador i de sostenibilitat del territori

Llet Nostra ofereix una visita guiada a l’Estació de Boví de Monells per conèixer més de prop la producció de llet

Moment inicial de la visita a l’EVAM de Monells

Moment inicial de la visita a l’EVAM de Monells / Cedida / Llet Nostra

2
Es llegeix en minuts

Darrere del vas de llet consumit a primera hora del matí, hi ha tot un procés productiu. L’activitat agroalimentària és fonamental per al territori, i no només perquè aporta riquesa, també configura el seu paisatge, fomenta la cultura autòctona, incrementa l’oferta laboral i garanteix l’economia circular. ¿Com es gestiona una granja?, ¿quin és el procés productiu?

Per donar resposta a tots aquests dubtes i a la curiositat dels consumidors, Llet Nostra ofereix una visita guiada a una granja, propietat de la Diputació de Girona i gestionada per l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), a través de l’Experiència #APROP. «Volem explicar l’aportació fonamental dels ramaders i, per extensió, del sector primari a la sostenibilitat econòmica, social i ambiental del territori. Al camp es fa molt més que aliment per a tota la població», explica Jordi Riembau, ramader i president de Llet Nostra.

A les granges també es porta a terme una tasca investigació, fonamental per garantir el desenvolupament del sector ramader. «Amb la investigació contribuïm al desenvolupament del sector i que la producció de les explotacions, tant petites com mitjanes, es faci sota criteris de benestar animal, eficiència econòmica i sostenibilitat», apunta Joan Tibau, representant institucional de l’IRTA a Girona.

Visita a l’Estació de Boví de Monells

Visita a l’Estació de Boví de MonellsL’Estació de Boví de Monells (EVAM), situada al Baix Empordà, és l’escenari de l’Experiència #APROP. La visita compta amb un recorregut comentat per la granja, un audiovisual i un tast de productes de Llet Nostra al Centre de Coneixement i Innovació de la Llet (CCILLET), que se situa a la mateixa instal·lació.

A través de la visita, els visitants podran conèixer quins professionals i animals fan possible la producció lletera, i entendre com afecten condicionants com el clima, els camps, l’economia circular, la sostenibilitat, la cultura i el paisatge. A més, també s’explica el paper que té l’IRTA per aconseguir unes granges més eficients i sostenibles.

Sensibilització i educació per a la sostenibilitat

Sensibilització i educació per a la sostenibilitatL’Experiència #APROP s’ha concebut per a famílies amb nens a partir de 10 anys i persones amb interessos o inquietuds relacionats amb la producció agroalimentària, la cultura o la gestió del territori, entre d’altres. A més, l’activitat està adaptada per oferir-la com a recurs educatiu per a la sostenibilitat en centres educatius, especialment en classes de segon (3r i 4t) i tercer cicle de primària (5è i 6è), alumnes de secundària, batxillerat i cicles formatius agraris.

Per realitzar l’Experiència #APROP s’ha de realitzar una reserva prèvia a través de la seva web o trucant al 93 226 26 25 de dilluns a divendres, de 10 a 14 h.