Inspecció policial

Desallotjats 2.000 menors d’una disco de Sevilla

En la trobada, convocada a través de xarxes socials, es van incomplir les mesures de distància social i l’ús de mascaretes

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Policia Local de Sevilla ha desallotjat 2.000 menors d’una festa que tenia lloc en un establiment del carrer Economía del polígon industrial Carretera Amarilla, després de detectar a les xarxes socials la seva convocatòria, destinada a menors d’edat, i que tenia previst el seu inici a les 17.00 hores, segons informa Emergències Sevilla a les seves xarxes socials.

Agents de la Unitat Línia Verda van realitzar una inspecció i van contactar amb els organitzadors per advertir-los de les limitacions que s’han de complir en el cas de menors d’edat respecte al consum i exposició d’alcohol i tabac, entre altres normes, segons la Llei 4/1997, de 9 de juliol, de Prevenció i Assistència en matèria de Drogues, i el Decret 155/2018, de 31 de juliol, pel qual es regulen modalitats, règim d’obertura o instal·lació i horaris.

Així mateix, els agents van advertir als organitzadors del compliment preceptiu de les mesures covid. Al lloc es concentraven molts menors que esperaven per accedir a l’interior, així com molts pares i mares que haurien anat a acompanyar els seus fills, afegeix el comunicat.

Ni distància ni mascareta

Cap a les 22,00 hores, quan ja es trobaven molts adults als voltants esperant els seus fills, els agents van realitzar una altra inspecció a l’interior, i van comprovar com unes 2.000 persones es trobaven a l’interior incomplint mesures de seguretat respecte a la distància de seguretat i l’ús de mascareta.

Tenint en compte que a l’exterior molts adults esperaven els seus fills, es va procedir al desallotjament de la mateixa i a la incoació dels expedients sancionadors corresponents. L’activitat va quedar suspesa durant aquestes actuacions.

Notícies relacionades

Aquest mateix establiment tenia convocada a la 1.00 de la matinada una altra festa per a majors d’edat, per la qual cosa els agents van tornar a realitzar els apercebiments respecte a les mesures de seguretat que s’han de complir a qualsevol establiment.

Poc abans de l’inici de la segona festa, l’establiment va anunciar la suspensió de la mateixa, cosa que va motivar alguns aldarulls al carrer, ocasionant danys en alguns locals, que van precisar la intervenció d’efectius de Policia Nacional amb el recolzament de Policia Local. Sobre les 2.00 de la matinada, la zona va quedar buida.