Comissió de Salut Pública

Sanitat autoritza la tercera dosi als més grans de 40 anys i prioritza els que en tenen més de 50

  • Els vacunats amb doble dosi d’AstraZeneca rebran la nova punxada a partir dels tres mesos de l’última administració

Sanitat autoritza la tercera dosi als més grans de 40 anys i prioritza els que en tenen més de 50

Joan Cortadellas

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

La Comissió de Salut Pública ha analitzat aquest dijous la proposta dels experts de la ponència de vacunes i, finalment, ha aprovat l’administració de la dosi de record a tres nous grups, tot i que no amb la mateixa prioritat.

Els tècnics del Ministeri de Sanitat i les comunitats recomanen la tercera dosi a les persones de 59 a 50 anys, començant per les cohorts de més edat, que són els que ja han complert o estan a punt de complir els sis mesos d’interval que hi ha d’haver entre les dues primeres dosis de Pfizer o Moderna i la de reforç.

Notícies relacionades

I, de manera progressiva, la Comissió ha obert la porta a administrar la dosi de record a les persones de 49 a 40 anys, començant de nou per les cohorts de més edat. Aquest col·lectiu complirà previsiblement el termini dels sis mesos a partir de gener, per la qual cosa, de moment, no són un grup prioritari.

Així mateix, rebran la immunització de reforç els menors de 60 anys que van rebre una doble dosi d’AstraZeneca. En aquest col·lectiu, la majoria d’ells treballadors essencials, la nova dosi s’administrarà a partir dels tres mesos de l’última dosi.