Immersió lingüística

Les famílies de l’escola de Canet desmenteixen l’assetjament del nen que demana castellà

Se senten «utilitzades, difamades i tristes» perquè s’està generant «un relat fals» sobre el centre educatiu

Les famílies de l’escola de Canet desmenteixen l’assetjament del nen que demana castellà

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’associació de famílies de l’Escola Turó del Drac de Canet de Mar (Maresme, Barcelona), en què una sentència obliga a fer el 25% de classes en castellà, ha desmentit «rotundament» que s’hagi assetjat, aïllat o atacat el nen els pares del qual han reclamat judicialment la mesura. En un comunicat, els pares i mares de l’escola han expressat el seu «malestar» per la deriva de declaracions dels últims dies i han dit sentir-se «utilitzades, difamades i tristes» perquè s’està generant «un relat fals» que no es correspon amb l’«ambient cohesionat» que es respira al centre educatiu.

Les famílies del Turó del Drac han exigit «responsabilitat política» a tots els partits, «especialment als que han fet declaracions incendiàries i falses» sobre l’escola, així com als mitjans de comunicació que se n’han fet ressò. Asseguren que l’escola és «diversa i plural» i que «mai ha permès, i menys promogut, actituds discriminatòries de cap tipus». Per això, «rebutgem fermament qualsevol mostra d’intolerància o falta de respecte», han advertit.

«No podem ser equidistants»

També han aprofitat el comunicat per recordar que, al si del consell escolar, el 2019 l’escola va aprovar el projecte lingüístic del Turó del Drac, «amb el consens de les famílies, l’equip docent i l’equip directiu». No obstant, s’han queixat que en aquell moment ningú es va dirigir a l’associació de famílies i tampoc al consell escolar per expressar la necessitat de revisar el projecte i, en canvi, «s’hagi imposat per ordre judicial».

Notícies relacionades

«No podem ser equidistants amb una sentència que posa en perill el projecte educatiu i lingüístic acordat democràticament», prossegueixen, i a continuació adverteixen que és responsabilitat de l’associació «protegir els interessos i drets» de les famílies, sempre que els debats es produeixin «de forma dialogada, participativa, democràtica i sempre des del respecte», han insistit.

Cimera, aquest dijous

La controvèrsia ha provocat que apareguin veus a favor i en contra de la immersió. Hi ha qui creu que l’actual model és el correcte i que el català corre perill, mentre que altres col·lectius defensen el contrari. Aquest dijous a la tarda està prevista una cimera sobre aquest assumpte, convocada pel president de la Generalitat, Pere Aragonès.