Català a les classes

Sánchez: «No polititzarem mai ni la llengua ni l’educació»

  • Casado i Arrimadas reclamen al president del Govern que apliqui l’article 155 a Catalunya

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

«No polititzarem mai ni la llengua ni l’educació», ha sentenciat Pedro Sánchez sobre el cas de la família de Canet de Mar. El president del Govern ha respost amb aquesta contundència a les acusacions de Pablo Casado i Inés Arrimadas que l’Executiu ha abandonat la família que va recórrer al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè el seu fill rebés en castellà el 25% de les classes. «Aquest és un Govern que, en primer lloc, manifesta la solidaritat amb el fill i amb els pares», ha assegurat.

En la sessió de control al Govern, Sánchez ha assenyalat que l’Executiu sempre defensarà que tots els nens puguin accedir a l’educació en totes les llengües cooficials. En aquest cas, castellà i català. «Aquest és un Govern que viu, sent i interpreta la diversitat territorial de les llengües cooficials i que garantirà sempre el dret de tots els nens a aprendre les llengües constitucionals». En la mateixa línia, ha recalcat que interpreten l’educació com un «factor de mobilitat i d’integració».

Notícies relacionades

Arrimadas ha retret a Sánchez que tenint «totes les eines» per protegir aquest nen no hagi fet «res». «¿El seu Govern què farà, activarà l’alta inspecció educativa, aplicarà el 155 o abaixarà el cap que és sempre el que fa davant el separatisme?», li ha preguntat al president del Govern. El líder socialista ha remarcat que l’Executiu està «compromès amb la legalitat democràtica» i que, per tant, exigiran que «es compleixin les sentències».

«No entrarem en aquestes declaracions inflamatòries de vostès», ha continuat Sánchez abans de recordar que tant Casado com Arrimadas han parlat d’«apartheid» lingüístic a Catalunya arran del cas de la família de Canet de Mar. «No polititzin la llengua», ha reiterat.