Aragonès convoca una cimera per respondre al Suprem pel català

  • El Govern creu que es necessiten «solucions i no invents», amb referència a la proposta de Borràs sobre González Cambray

  • L’Executiu se solidaritza amb Juvillà després de la seva inhabilitació i exigeix la fi de la repressió «inacceptable» a l’independentisme

Aragonès convoca una cimera per respondre al Suprem pel català

Anna Mas

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Pere Aragonès ha convocat una cimera per dijous vinent a les 18 hores amb les entitats socials que defensen el català per buscar una resposta conjunta a la sentència del Tribunal Suprem que donava validesa a la que al seu dia va resoldre el TSJC, sobre l’obligatorietat d’introduir un 25% d’hores lectives en castellà a les escoles catalanes. Així mateix, el mateix president acudirà dissabte a la manifestació de Som Escola en favor de la normalització lingüística.

«Les intencions del Govern amb el català van quedar expressades en el pla de Govern, que preveu, no només la seva protecció, sinó el seu impuls. Cap sentència modificarà aquest objectiu, el d’incentivar-lo», va asseverar la portaveu de l’Executiu, Patrícia Plaja.

Notícies relacionades

Segons la portaveu, hi ha «consens» en l’Executiu, a convocar la cimera per trobar una resposta i anar a la manifestació i que es «necessiten solucions efectives i no invents», amb referència a la proposta de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que dilluns va requerir al conseller d’Educació, Josep González Cambray, que agafés les regnes de la direcció del centre escolar de Canet, on s’ha originat la polèmica, per descarregar de responsabilitat als professionals avui al comandament. Proposta que Borràs va llançar als mitjans de comunicació sense transmetre-la abans a l’Executiu, segons la portaveu.

Suport a Juvillà

Plaja ha mostrat també el suport del Govern a Pau Juvillà, el diputat de la CUP inhabilitat aquest dimarts, i el compromís de l’Executiu «de continuar batallant per acabar amb la repressió inacceptable cap a l’independentisme i a la llibertat d’expressió»

Temes:

Govern Català