Retards d’una hora a Rodalies per una avaria a Castelldefels

Una avaria en el sistema de senyalització a la R2 provoca demores al corredor sud

Retards d’una hora a Rodalies per una avaria a Castelldefels
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Rodalies ha arrencat aquest dimecres amb problemes. Una avaria en el sistema de senyalització d’Adif a Castelldefels (Baix Llobregat, Barcelona) ha provocat retards superiors a una hora en les línies R2 sud i regionals del corredor sud, segons ha informat Renfe. La R4 també s’ha vist afectada per la incidència, que ha coincidit amb l’hora punta d’aquest servei de transport públic.

Tècnics d’Adif han avaluat la incidència per procedir a la seva reparació, que han aconseguit reparar una hora i mitja després, tot i que les afectacions en la circulació s’han allargat unes hores més.

Reducció de la freqüència

L’operadora ferroviària ha explicat que, com a conseqüència de l’avaria, s’ha circulat en via única en aquest sector, amb la consegüent reducció de la capacitat operativa entre Vilanova i la Geltrú (Garraf) i Gavà, és a dir, que Renfe ha suprimit trens per no empitjorar la situació.

Notícies relacionades

Per mantenir la circulació de trens i no incrementar els retards, es redueix la freqüència de la línia R2 sud amb dos trens per hora i sentit entre Sant Vicenç de Calders i Barcelona i selectivament es desvien trens regionals per Vilafranca. A més, la R2 nord també se’n veu afectada.

Segon dia amb problemes

Dimarts, una incidència en un tren per un error humà del maquinista va provocar que 150 passatgers d’un tren haguessin de ser evacuats d’un tren a l’entrada de l’estació a Montcada.