Assetjament a les xarxes

Un tuitaire que va amenaçar la família de Canet demana disculpes, però justifica el seu missatge

  • Diverses associacions veuen delicte d’odi en aquests insults i amenaces

Un tuitaire que va amenaçar la família de Canet demana disculpes, però justifica el seu missatge

EFE / ALEJANDRO GARCÍA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La polèmica creada arran d’una família de Canet que va aconseguir que s’executés la sentència del 25% de les classes en castellà en una de les escoles d’aquest poble, continua generant debat a les xarxes socials.

Aquesta família va rebre molts missatges i tuits que contenien insults i amenaces. Un d’ells va ser un usuari anomenat Jaume Fàbrega, que va fer un tuit en què deia que «s’afegia a apedregar la casa del nen» i també demanava que marxessin de Catalunya. Ell ha publicat aquest divendres un tuit demanant disculpes i ha argumentat que en cap cas era una expressió literal, sinó que era una frase feta i que es va interpretar malament.

Notícies relacionades

Davant totes aquestes amenaces i insults, el TSJC ha ordenat «preservar la protecció i intimitat» de la família. Moltes formacions polítiques i usuaris d’aquesta xarxa social van mostrar el seu rebuig a aquests comentaris.

L’associació Hablamos Español va presentar una denúncia contra els autors d’aquests tuits i veu aquests fets com un delicte d’odi, com així ho ha anunciat la presidenta de l’agrupació, Ana Losada.