Descobriment sorprenent

Un vehicle xinès explorarà a la Lluna un «misteriós» objecte quadrat

  • El Yutu 2 va albirar el mes passat en l’horitzó lunar l’estrany promontori, del qual es troba a 80 metres de distància

Un vehicle xinès explorarà a la Lluna un «misteriós» objecte quadrat

@CNSAWatcher

1
Es llegeix en minuts
EFE

El vehicle lunar xinès Yutu 2 va detectar a la superfície del satèl·lit una formació aparentment quadrada batejada al país com «misteriós cobert», va informar el portal governamental Our Space a la xarxa social Wechat, recull avui el portal xinès Sohu.

El Yutu 2, que va començar una expedició de 36 mesos l’octubre passat, va albirar el mes passat en l’horitzó lunar l’estrany promontori, del qual es troba a 80 metres, segons Our Space, portal associat a l’Administració Nacional de l’Espai de la Xina (CNSA).

L’objecte va cridar l’atenció dels científics, que van decidir enviar el vehicle rumb cap allà.

El Yutu 2, nom que significa «conill de jade», es troba a la cara oculta de la Lluna i es calcula que necessitarà dos o tres mesos per arribar fins al «misteriós cobert».

El vehicle va arribar a la Lluna a bord de la nau no tripulada Chang’e-4 el 2019 i té com a missió explorar la cara oculta de la Lluna.

Notícies relacionades

Compta amb sis rodes, dos panells solars per a la seva alimentació, un radar i múltiples càmeres per explorar aquesta part del satèl·lit, la rotació natural del qual és frenada per la gravetat terrestre, cosa que fa que sempre vegem una mateixa meitat.

Experts xinesos van vaticinar poc després del llançament de la Chang’e-4 que hi hauria «descobriments sorprenents» a la cara oculta de la Lluna, en què es podria revelar «informació profundament amagada».

Temes:

Espai Lluna Xina