Retencions a Barcelona i Madrid i 57 vies afectades per la neu

Retencions a Barcelona i Madrid i 57 vies afectades per la neu

TRÀNSIT

2
Es llegeix en minuts

Els principals accessos a Barcelona i Madrid pateixen importants retencions a aquesta hora de la tarda de dilluns, 6 de desembre, segons han informat fonts de la Direcció General de Trànsit (DGT), que, d’altra banda, assenyalen que actualment hi ha 57 carreteres de la xarxa secundària afectades pel temporal de neu.

A Barcelona hi ha trànsit lent per un accident a la C-33 a l’altura de Montcada i Reixac, i també està complicada la situació a la C-16 al seu pas per Berga i Cercs.

Les retencions més rellevants a Madrid tenen lloc de sortida a l’A-2 a l’altura de Torrejón de Ardoz; d’entrada a l’A-5 a Navalcarnero i a l’A-6 a Las Rozas i El Plantío; i a l’A-3 en els dos sentits a Rivas-Vaciamadrid.

D’altra banda, la DGT també ha informat que a aquesta hora de la tarda hi ha 57 carreteres de la xarxa secundària afectades pel temporal de neu, de les quals 15 es troben intransitables i en 25 és obligatori l’ús de cadenes en pneumàtics d’hivern al trobar-se totes en nivell vermell.

La situació més complicada per aquest temporal es viu a les comunitats d’Aragó, Castella i Lleó i Catalunya.

Avançar la tornada

En aquest sentit, la mateixa DGT instava avui els ciutadans que es trobin a la meitat nord d’Espanya a avançar la tornada del pont de la Constitució i la Immaculada davant la previsió de nevades més fortes per dimecres, dia 8, i tenint també en compte que demà és dia laboral.

El motiu és l’entrada a partir de demà d’un nou front d’aire fred i posterior descàrrega de precipitacions en forma de neu que podrien dificultar la circulació per carretera a la meitat nord peninsular dimecres i dijous d’aquesta setmana i que podrien afectar no només vies secundàries, sinó també vies d’alta capacitat, adverteix la DGT.

Aquesta entrada implicarà una baixada de la cota de neu a entre 400 i 800 metres a l’extrem nord, de 600 a 900 al centre i de 1.000 a 1.400 al sud-est, per la qual cosa s’esperen nevades a les zones muntanyoses de la Serralada Cantàbrica, el Pirineu, el Sistema Ibèric i el Sistema Central i també en àrees planes de prou altitud.

Notícies relacionades

Amb aquestes previsions, Trànsit aconsella que, a més d’avançar el viatge de tornada, «és molt important» que la resta de ciutadans que resideixin a la meitat nord de la Península evitin tots els viatges per carretera que no siguin imprescindibles i esperar que no hi hagi alertes meteorològiques.

Ja estan preparades per al seu funcionament les 21 desviacions automatitzades i vigilades per desviar els camions, per activar-los si fos necessari.

Temes:

Trànsit