Estat greu

Evacuat en helicòpter un funcionari de la presó de Brians 2 després de l’atac d’un pres

  • El reu ha empès el funcionari, que ha caigut a terra i s’ha colpejant-se el cap, i ha quedat «inconscient durant una estona»

zentauroepp24303623 sant esteve sesrovires 21 11 2013 fachada del centro peniten170813132008

zentauroepp24303623 sant esteve sesrovires 21 11 2013 fachada del centro peniten170813132008

1
Es llegeix en minuts

El cap d’unitat del Servei Interior del mòdul 4 de la presó de Brians 2 ha hagut de ser evacuat en helicòpter i traslladat a l’hospital de Bellvitge (Barcelona) després de patir l’atac d’un pres.

Segons ha informat la Conselleria de Justícia de la Generalitat en un comunicat, el pres ha empès el funcionari, que ha caigut a terra i s’ha colpejat el cap, i ha quedat «inconscient durant una estona».

El treballador ha sigut atès «immediatament» pels serveis mèdics del centre i una unitat medicalitzada del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Ha sigut traslladat a l’hospital per fer-li les proves que determinin l’abast de la lesió, ja que tot i que ha recuperat la consciència «el seu estat podria ser greu».

Amenaça de calar-se foc

Quan els funcionaris del mòdul han anat a socórrer la víctima, l’intern ha agafat una ampolla de gel hidroalcohòlic, s’ha ruixat ell mateix i als altres treballadors i ha mostrat un encenedor, amenaçant de calar foc.

A continuació, ha sigut reduït, immobilitzat i traslladat al Departament Especial de Règim Tancat (Dert), i «en les pròximes hores» sortirà del centre.

Notícies relacionades

L’intern està classificat en segon grau de tractament i compleix dues penes per delictes de conducció sota la influència de begudes alcohòliques i drogues i tres per conducció sense permís, que sumen una condemna acumulada de 26 mesos i 16 dies, més 3 mesos i 165 dies per responsabilitat personal subsidiària.

La conselleria ha lamentat els fets i ha condemnat «enèrgicament aquesta nova agressió», i ha assegurat que està treballant per evitar aquest tipus de situacions.