Maltractament animal

L’acusat de matar la llebrer Duna a Navarra diu que va atacar les seves ovelles

L’acusat de matar la llebrer Duna a Navarra diu que va atacar les seves ovelles
2
Es llegeix en minuts

L’advocat de l’acusat d’haver penjat la Duna, una gossa llebrer a la localitat navarresa de Tajonar, assegura que l’animal va entrar en una finca privada i va atacar les ovelles que hi havia, algunes de prenyades.

Segons el lletrat José Aguilar, l’investigat i la seva família lamenten la pèrdua de la llebrer Duna, un missatge que diuen que faran arribar als seus propietaris, però també volen deixar constància del seu «disgust» pel mal que la gossa va ocasionar a les ovelles, uns «animals que jo havia de protegir», assenyala.

Duna, una llebrer de quatre anys, era el 26 de novembre passat a la muntanya amb els seus amos i una ensinistradora quan va desaparèixer de la seva vista i va ser localitzada després, gràcies al geolocalitzador o GPS que portava, penjada en una finca de Tajonar.

Per a l’advocat del sospitós d’aquesta mort, la versió del que va passar difosa a les xarxes socials des del perfil «lau_laulua» és «parcial i falta a la veritat», diu en un comunicat remès a Efe.

I afegeix que «si la llebrer Duna hagués anat passejant veient-la la seva propietària i sota el seu control responsable, difícilment haguessin passat aquests lamentables fets».

«El que realment va passar va ser que el gos va entrar a la finca particular on eren les ovelles i va atacar els animals», assenyala, i afegeix que «algunes ovelles estaven a més prenyades».

En aquest sentit, apunta que el que «realment va passar és que el gos va arribar corrent fins a la muntanya de Tajonar, i que allà va perseguir fins i tot asfixiar diverses ovelles d’un ramat. Va aïllar les més febles, i les va atacar i mossegar greument».

Un comportament, considera, «propi de l’instint més primitiu» que la Duna «va portar a terme quan estava fora del control dels seus propietaris», i assegura que «el llebrer es va comportar com els depredadors salvatges al trobar una presa: l’instint els porta a caçar».

Notícies relacionades

Oberta una investigació policial dels fets, que en el seu moment «seran jutjats», fins aleshores el lletrat demana que «es respecti la presumpció d’innocència i deixin de fer tant mal gratuït».

«És injust amenaçar i incitar a l’odi contra una família que porta tota la vida treballant per tirar endavant el seu negoci, més encara quan els fets estan sent objecte d’investigació», afirma el comunicat en relació amb els incidents que hi ha hagut davant el negoci de l’acusat, amb danys a la propietat privada, i remarca que es prendran «les mesures legals oportunes davant cada una de les amenaces i actes vandàlics patits».